03-03-15

NL:Eric Corton nieuwe Oog-presentator bij NPO Radio 1

NL:Eric Corton nieuwe Oog-presentator bij NPO Radio 1

.

Eric Corton is op de dinsdagavond de nieuwe vaste presentator van NOS Met het Oog op Morgen. Na het vertrek van John Jansen van Galen is met Corton het team van presentatoren weer compleet. Oog-presentator Mieke van der Weij verhuist van dinsdag naar zondag en volgt daar John Jansen van Galen op.

.

file_128866.jpg

.

Vanaf dinsdag 10 maart is Eric Corton elke week te horen. De presentator is een bekende bij ’t Oog, waar hij sinds 2013 al invalpresentator is.

.

Eric Corton: “Het Oog is natuurlijk een icoon van een programma en om daar onderdeel van uit te mogen maken is niet alleen heel speciaal... maar misschien ook wel een beetje een eer."

.

Corton is bekend van 3FM-programma’s als That’s Live en 3voor12 Radio. Sinds 2004 maakt hij reportages voor Serious Request, de jaarlijkse inzamelactie van 3FM. Daarnaast presenteert hij al jaren de tv-uitzendingen van Pinkpop en Lowlands. Ook valt hij af en toe in bij het radioprogramma De Nieuws BV.

.

Marion van de Wouw, chef van NOS Met het Oog op Morgen, is blij met de nieuwe presentator:

.

“Eric is een mooie aanvulling op het presentatieteam, ook omdat hij een andere achtergrond heeft. Hij heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Dat Eric bij het Oog past weten we omdat hij al twee jaar regelmatig uitzendingen presenteert.”

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Over 'Met het Oog op Morgen' (NOS Radio)

met oog.jpg

 

Op deze blog heb ik het al meermaals gehad over het toch wel beroemde NOS radioprogramma via het Radio 1-programma 'Met het Oog op Morgen' waar ikzelf een fervent liefhebber van ben, sedert het ontstaan.Dat zijn zo van die informele programma's die ze in Vlaanderen (nog) niet hebben en die perfect zouden passen in de programmering van Radio 1 b.v.'s avonds na 23 uur.Maar goed, hier opteert men blijkbaar voor de automatische muziekmachine....Zal misschien goedkoper zijn al prefereer ik dan de laat-en nachtprogramma's van de RTBF zijnde La Première en 'Les Rediffusion de la nuit' waar tijdens de nacht (interessante) programma's van overdag deels herhaald worden.

 

Wie dus 's morgens niet kan luisteren naar actuele en zelfs interessante programma's om diverse redenen krijgt dus een tweede kans.Voorkeur toch dan via PC te (her) beluisteren in net gemist ! Goeie info-radio is er ook om rustig kunnen naar te luisteren.Kan je dus vanuit je (luie) zetel 's avonds of zelfs rustig in bed....én je steekt er nog wat van op ook!

 

oog.jpg

 

Drie miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder luisteren (en ook kijken via de website van Het Oog) geregeld naar het Radio 1-programma NOS Met het Oog op Morgen. Van die groep stemt één miljoen mensen minstens één keer per week af op dit radioprogramma op de late avond. Ruim de helft (54 procent) van hen beluistert het programma in bed. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 2000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.


Aanleiding voor het onderzoek was het 35-jarig bestaan van het 'Oog' op 5 januari 2011, dat werd gevierd met een jubileumuitzending vanuit Amsterdam.

met oog 2.jpg

                                                                Radio 1 (NOS) nieuws studio (foto: iljagort.web-log.nl)

 

Op 5 januari 1976 was de allereerste uitzending van NOS Met het Oog op Morgen. Met een strak format van vaste rubrieken, afgewisseld met deskundigen, gasten en muziek is het programma al 39 jaar in de lucht. Er zijn al bijna 13.000 uitzendingen gemaakt.

 

De deelnemers aan het onderzoek waarderen het programma met een 7,6 gemiddeld. De vaste onderdelen als de 'tune' (8), 'de krant van morgen' (7,9), 'het nieuws vandaag op radio en tv' (7,8) en '5 voor 12' (7,8) scoren gemiddeld net iets hoger dan de wisselende onderdelen: gasten/deskundigen (7,5) en muziek (7,4). Verreweg de meeste luisteraars, 93 procent, beluisteren het 'Oog' via de radio. 19 procent luistert (ook) live via internet naar het programma. Slechts 2 % luistert alleen via internet.

 

De vaste openings- en sluitingstune 'Gute Nacht Freunde' van Reinhard Mey blijkt een teken van herkenning te zijn. Van de drie miljoen 'geregelde' luisteraars kunnen 1,8 miljoen mensen (60 procent) bij het horen van dit nummer spontaan de juiste titel van het radioprogramma noemen. Bij een vorig onderzoek in 2000 (toen het 'Oog' 25 jaar bestond) was dit 42 procent.

.

Hoe NPO Radio 1 (Ned) best ontvangen in Vlaanderen?
.
 
                                                           Radio
  
  
Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvangen.
 
 
In de grensstreken (en zelfs daarbuiten met zolder-of buitenantenne) zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DVB-T (KPN).Er is ook nog DAB (+)...
 
De uitzendingen van NPO Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 3 (23,5° Oost) satelliet in Europa en nog een stukje daarbuiten.
 
De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel van Telenet (in FM kwaliteit) én bovendien ook digitaal! En tenslotte is er nog het internet (Luister hier live naar NPO Radio 1).
Mogelijkheden genoeg dus om eens kennis te maken met de Nederlandse openbare (publieke) radio....én dus met het programma 'Met het oog op morgen'.
.

                                                                                        logo- nos.

.

 

pinkend sterretje Met het Oog op Morgen (NPO Radio 1)

pinkend sterretje Met het oog op Morgen-geschiedenis (Wikipedia)
 
pinkend sterretje De FM radio frequenties van Radio 1 (NL)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.