19-02-15

Binnenkort ook in Vlaanderen digitale radio te beluisteren in DAB+

Binnenkort ook in Vlaanderen digitale radio te beluisteren in DAB+

.

Persbericht groen.gif

.

Nog deze lente zal men eindelijk in de Europese hoofdstad Brussel ook digitale radio kunnen beluisteren in DAB+ (Digital Audio Broadcasting +) als eerste stap naar een dekking in geheel Vlaanderen. Via de ether, zonder abonnement en geheel gratis, net zoals nu met FM. Meteen zullen in een eerste fase al zes radiostations op DAB+ zitten: Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radiostad en Family Radio.

.

logo norkring.png

.

Deze lancering versterkt het digitale aanbod van de publieke omroepen VRT en RTBF die in totaal 16 DAB kanalen in de ether brengen. Norkring België is licentiehouder van de DAB+ frequenties in Vlaanderen en Brussel en zal met zijn zendmastennetwerk instaan voor de distributie van het digitale signaal door de ether.

.

DAB+ biedt tal van voordelen. Wie graag naar een zender luistert die thans moeilijk te ontvangen is via FM, biedt DAB+ de oplossing. Via de digitale radio is de kwaliteit bovendien perfect, en is het dus gedaan met geruis en gekraak.

.

Inmiddels zijn er reeds veel DAB+ toestellen verkrijgbaar: in de auto, standaard of met een adapter (steeds meer automerken bouwen DAB+ standaard in), thuis, in je binnenzak, overal waar je maar wil. DAB+ is inmiddels uitgegroeid tot een succes in tal van landen, zoals in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Noorwegen staan alle lichten op groen om FM in 2017 definitief uit te schakelen, en dat tegen dan volledig vervangen zal zijn door DAB+.

.

“DAB+ is niet de toekomst, DAB+ is nu!” verklaart Bart Bosmans, C.E.O. van Norkring België. “Deze nieuwe technologie biedt bovendien tal van andere mogelijkheden, zoals betere verkeersinformatie, verzenden van additionele data en slideshows. DAB+ biedt ongelooflijke voordelen, zowel voor de radio’s als voor de luisteraars. DAB+ is nu live. Het platform heeft nog voldoende capaciteit om bijkomende radio’s te verwelkomen.”

.

images.png

.

Over Norkring België www.norkring.be

.

Norkring België is een netwerkoperator met een eigen omroepnetwerk en uitzendlicenties voor draadloze digitale televisie, digitale radio en andere digitale datatoepassingen in Vlaanderen en Brussel. Sinds 2009 is Norkring België de eigenaar van het volledige zenderpark in Vlaanderen en Brussel. In 2009 verwierf Norkring België ook de licenties voor het aanbieden van een televisie- en radio-omroepnetwerk en de bijhorende digitale frequentiepakketten.

.

Norkring Antwerpen 27/1/2015

.

 tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.