13-02-15

Vandaag vrijdag 13 februari 2015 is Wereld Radio Dag

Vandaag vrijdag 13 februari 2015 is Wereld Radio Dag

.

Vrijdag 13 februari 2015 is het 'World Radio Day'. Een dag om even stil te staan bij het mooiste medium. Radiostations en exploitanten over de hele wereld staan op deze dag stil bij de kracht van het mediumtype radio. Het is dit jaar de derde keer dat World Radio Day wordt gevierd. Maar waar staat radio vandaag de dag?

.

worldradioday2015.png

.

Volgens de Unesco bereikt radio ongeveer 95% van de wereldbevolking. Zelfs in ontwikkelingslanden heeft 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er 44.000 radiozenders wereldwijd zijn.

.

In Nederland bereikt de radio wekelijks bijna 90% van bevolking 10+ en luistert men gemiddeld 2 uur en 51 minuten per dag (NLO 2014). Overdag is radio nog steeds het grootste medium.

.

iedereen rond de radio.jpg

.

Mirta Lourenco, chef Media Ontwikkeling en Maatschappij bij Unesco, zegt dat "in gebieden waar geen of weinig print, televisie of internet aanwezig is, radio de enige bron is voor informatie op zowel lokaal als landelijk niveau. Dat toont aan waarom radio zo essentieel is."

.

De Europese branchevereniging egta highlight onderstreept vandaag de belangrijkste sterke punten van radio. Op de website heeft egta drie inspirerende radiospots gezet die laten zien hoe radio kan werken om beelden in de hoofden van luisteraars te genereren.

.

          

.

World Radio Day

.

luisteren radio jaren 50.jpg

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood

21:08 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.