14-02-15

StuBru:"De nieuwe lichting 2015": I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson

StuBru:"De nieuwe lichting 2015": I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson

.

I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson zijn door de luisteraars van Studio Brussel gekozen tot "De nieuwe lichting 2015". Dat werd bekendgemaakt op Studio Brussel.

.

de nieuwe lichting.jpg

.

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting artiesten voor aan het brede publiek. Het gaat telkens om drie jonge, beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen.

.

Meer dan 700 opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de wedstrijd. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van juryleden Mario Goossens, Isolde Lasoen en Flip Kowlier, acht finalisten. De luisteraars van Studio Brussel mochten vervolgens een week lang stemmen op hun favorieten. Uiteindelijk kregen I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson de meeste stemmen.

.

“De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen”, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden.”

.

Maandag, bij het begin van "De week van eigen kweek" stelt Studio Brussel "De nieuwe lichting 2015" officieel voor tijdens een liveshow in de AB in Brussel. Deze zomer spelen de drie laureaten op Pukkelpop.

.

logo studio brussel.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.