13-02-15

NL NPO Radio5:A Whiter Shade Of Pale gekozen tot beste plaat jaren 60

NL NPO Radio5:A Whiter Shade Of Pale gekozen tot beste plaat jaren 60

.

'A Whiter Shade Of Pale' van de Britse band Procol Harum is door Radio 5 en de luisteraars van de publieke zender tot beste plaat van de jaren 60 gekozen. Brandend Zand van Anneke Grönloh op nummer 5 is de hoogst genoteerde plaat van Nederlandse bodem.

.

logo npo radio 5.jpg

.

Vandaag (vrijdag 13 februari) sluit de 'Week van de Jaren 60' op Radio 5 Nostalgia af tussen 07.00 en 18.00 uur met de Top 200 van de Jaren 60.

.

Luisteraars horen zeven platen van hofleverancier The Beatles. De presentatoren draaien zes keer een plaat van Cliff Richard en de Bee Gees. In de lijst staan ook zes platen van de Volendamse groep The Cats, vijf nummers van Boudewijn de Groot, vier platen van de Golden Earring en drie van Anneke Grönloh.

.

procol-harum.gif

.

De Top 10:

.
   1. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale
   2. ZZ & de Maskers - La Comparsa
   3. Moody Blues - Nights In White Satin
   4. Beach Boys - God Only Knows
   5. Anneke Grönloh - Brandend Zand
   6. Animals - House Of The Rising Sun
   7. Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence
   8. Cats - Lea
   9. Blue Diamonds - Ramona
10. Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Hoe luisteren in Vlaanderen.

.

Radio 5 Nostalgia is in Vlaanderen via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf) zeer goed te beluisteren. In Zuid-Limburg is Radio 5 Nostalgia ook te ontvangen op 1251 AM.In grensgemeenten met Nederland is er ook nog mogelijkheid via FM ,DAB (+) en DVB-T.Radio 5 Nostalgia kan je bovendien digitaal ook beluisteren en wel FTA  (Free To Air) via de Astra 3 (23,5° Oost).Natuurlijk ook via het internet (livestream).Luister HIER direct live naar Radio 5.

Op de analoge (radio) kabel van Telenet is de zender ook te ontvangen in FM kwaliteit en daarenboven zit de zender ook in het digitale basispakket!

.

De jaren '60.jpg

.

tijdsbalkje rood

 

09:09 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.