13-02-15

VRT:Radio 2 blijft de grootste zender in Vlaanderen

VRT:Radio 2 blijft de grootste zender in Vlaanderen

.

Radio 2 blijft met 27,8 procent marktaandeel bij luisteraars ouder dan twaalf jaar veruit de grootste radiozender in Vlaanderen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) over de laatste vier maanden van het voorbije jaar. Q-music met 14,9 procent en Studio Brussel met 12,9 procent vervolledigen het podium van drukst beluisterde radiozenders.

.

Tegenwoordig zit alles netjes ingepakt in een iPhone !.jpg

.

Elke dag luisteren 77,7 procent van de Vlamingen naar de radio. Uit de nieuwe luistercijfers van het CIM blijkt dat radio een bijzonder populair medium blijft voor jong en oud.

.

naamloos.png

Klik op de afbeelding hierboven voor meer uitleg over de cijfers op de CIM website !

.

Radio 2 blijft de grootste radiozender in Vlaanderen met 27,8 procent marktaandeel, goed voor bijna 1,2 miljoen luisteraars voor de familiezender per dag.

.

Q-music bereikte de laatste vier maanden van 2014 een marktaandeel van net geen 15 procent (14,9). Daarmee nestelt de commerciële zender zich op de twee plaats in de lijst van meest beluisterde zenders.

.

Studio Brussel vervolledigt het podium van drukst beluisterde zenders met een marktaandeel van 12,9 procent. Daarmee blijft de zender stabiel. MNM blijft JOE fm net voor met 8,8 procent marktaandeel. JOE fm is goed voor 8,5 procent van de luisteraars.

.

Radio 1 sluit 2014 in stijgende lijn af. De zender bereikte eind 2014 8,2 procent van alle luisteraars in Vlaanderen. De cultuurzender Klara kende een sterk najaar en steeg van 2 naar 2,3 procent marktaandeel.

.

samen naar radio luisteren 1928.jpg

.

De Redactie

.

Lees ook: Nieuwe CIM-cijfers: Luisteraars trouw aan VRT-radionetten via VRT

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.