11-02-15

Radio1:Van Overtveldt en Geens geprezen voor klare taal

Radio1:Van Overtveldt en Geens geprezen voor klare taal

.

Het Radio 1-programma "Hautekiet" heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en zijn collega van Justitie Koen Geens (CD&V) gelauwerd voor hun engagement om klantgericht, duidelijk en eenvoudig te communiceren. Ze kregen vanmorgen het Heerlijk Helder-label.

.

2883831997.jpg

.

Met "Heerlijk Helder" wil "Hautekiet" onder meer overheidsinstellingen, banken en advocaten aanzetten om heldere taal te gebruiken in hun communicatie.

.

Van Overtveldt en Geens hebben zich geëngageerd om de communicatie binnen hun domeinen kritisch te evalueren en bij te sturen waar nodig. Het Heerlijk Helder-panel van Radio 1 helpt hen daarbij.

.

Het panel heeft Van Overtveldt voorgesteld om het aanslagbiljet personenbelasting te hertalen in duidelijke, verstaanbare taal.

.

Het Heerlijk Helder-label is er niet alleen voor grote organisaties en bedrijven. Iedereen die de test van het panel doorstaat, verdient het. Iedereen kan zijn of haar eigen bedrijf of organisatie nomineren via www.radio1.be en mag andere bedrijven en organisaties of zelfs personen nomineren.

.

hautekiet.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

12:16 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.