17-02-15

Let op want... uw tv luistert misschien mee

Let op want... uw tv luistert misschien mee

.

Wees voorzichtig met privégesprekken in je eigen woonkamer. Dat is de raad die technologiebedrijf Samsung geeft aan de eigenaars van een Smart tv. De toestellen zouden namelijk alles opnemen wat er gezegd wordt en doorsturen naar "een derde partij".

.

smart.jpg

.

Op de website van Samsung staat sinds kort een "supplement" bij hun privacybeleid. De informatie gaat specifiek voor de Smart tv's die het bedrijf verkoopt. De televisietoestellen zijn uitgerust met spraakherkenningsfunctie. Geen afstandsbedieningen meer, een programma kan perfect gestart worden door het luidop uit te spreken.

.

Nu blijkt echter dat die spraakherkenningsfunctie meer inhoudt dan op het eerste gezicht lijkt. "Let op met persoonlijke of gevoelige informatie", staat te lezen in de gebruiksvoorwaarden. "Die informatie zal namelijk bij de opgenomen data zitten die aan een derde partij wordt overgemaakt." Wie die derde partij dan wel zou zijn, wil het bedrijf niet zeggen.

.

In een reactie aan The Daily Beast zegt het technologiebedrijf de privacy van zijn klanten ernstig te nemen. De gegevens zouden versleuteld worden overgemaakt.

.

Samsung benadrukt wel dat gebruikers de spraakherkenningsfunctie ook perfect kunnen afzetten. Zo wordt er geen informatie meer doorgestuurd, maar moet de afstandsbediening wel opnieuw van onder het stof gehaald worden.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.