31-01-15

VRT:Bekijken of er extra (veiligheids) maatregelen nodig zijn

VRT:Bekijken of er extra (veiligheids) maatregelen nodig zijn

.

De Vlaamse openbare omroep denkt ook na over de beveiliging van de VRT-gebouwen. Er wordt nagedacht over extra maatregelen, dat zegt woordvoerder Stijn Ombelets. Aanleiding is de inval van eergisteren. Toen drong een man met een nepwapen de redactie van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) binnen. De verdachte kon snel overmeesterd worden.

.

VRT gebouw foto vrt.jpg

.

"De VRT heeft een uitgebreid systeem met preventie, toezicht, bewaking en toegangscontroles. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs (aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, red.) hebben we een grondige check-up gedaan. Daar zijn we nu nog mee bezig. Gisteren ochtend bekeken ze -naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nederland- nog eens of er extra maatregelen nodig zijn", legde Ombelets uit.

.

In Nederland probeert men intussen lessen te trekken uit wat er gebeurde. Het bedrijf dat instaat voor de veiligheid bij de NOS, het omroepcentrum zelf, de gemeente Hilversum en de politie gaan bekijken hoe het verder moet.

.

"Er komen elke dag duizenden medewerkers en gasten op het Media Park. Je moet een goede balans zien te vinden. 100 procent waterdicht wordt het nooit en je wilt natuurlijk ook niet een Fort Knox (zwaar beveiligde goudkluis in de VS, red.) zijn", zei directeur Franken in het Radio 1 Journaal van NOS.

.

Logo VRT.gif

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.