02-10-15

Muziekspeler Pono uitgebracht

Muziekspeler Pono uitgebracht

.

De Pono, de langverwachte muziekspeler van Neil Young, is een paar maanden geleden uitgekomen in Amerika. Is het tijdperk van de klassieke mp3-speler definitief voorbij? Pono gaat de concurrentie aan met de iPod en iPhone. Hun gimmick? Een hogere geluidskwaliteit.

.

images.jpg

.

Vijf jaar lang kon ik niet naar muziek luisteren, omdat ik enkel hoorde wat er miste, zei Neil Young toen hij het verschijnen van de Pono aankondigde in Las Vegas. Hij doelt hierbij op het gecomprimeerde geluid van mp3-muziekbestanden, waardoor nummers op een iPod niet het niveau halen van analoge muziek. Met de Pono wil hij een speler op de markt brengen die hogere kwaliteit geluidsbestanden levert, zoals flac en wav. Pono staat voor goed in het Hawaïaans.

.

The Guardian testte de driehoekige gele speler in oktober vorig jaar al en beoordeelde het geluid voller en scherper. Volgens de krant is verbeterde audiokwaliteit doorgaans een eufemisme voor meer bas, maar klinkt de speler van Neil Young juist gebalanceerd. Wie goede kwaliteit wil, moet overigens wel diep in de buidel tasten. Zo kost een digitale Pono-versie van Neil Youngs albumklassieker Harvest meer dan 18 euro. Ter vergelijking: op Bol.com kost de cd-versie 10 euro.

.

De speler verscheen een paar maanden geleden in de schappen van 80 filialen van de Amerikaanse winkelketen Frys en kost 340 euro. Wij kunnen de muziekspeler natuurlijk ook online bestellen.

.

.

Bericht: De Volkskrant

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.