15-02-15

Twee partijen voor exploitatie 2e landelijk DAB-net in VK

Twee partijen voor exploitatie 2e landelijk DAB-net in VK

.

Bij mediaregulator Ofcom hebben zich twee partijen gemeld voor de exploitatie van het tweede landelijke DAB-net voor commerciële radio: Sound Digital en Listen2Digital. Donderdagmiddag werden de plannen van beide partijen bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat het DAB-net binnen een jaar in de lucht is.

.

file_55916.jpg

.

Sound Digital is een samenwerking tussen Bauer Media, UTV en zenderexploitant Arqiva. De drie partijen maakten in juli 2014 al bekend gezamenlijk de multiplex te willen exploiteren. Bauer is eigenaar van radiostations als Kiss, Magic (sinds januari landelijk via DAB te ontvangen), Planet Rock en Absolute Radio. UTV is eigenaar van de landelijke zender Talksport, terwijl Arqiva naast eigenaar van het landelijke DAB-net Digital One, ook eigenaar is van diverse lokale DAB-netten.

.

Sound Digital belooft 15 stations, waaronder Talkradio, Magic Mellow, Kisstory, de terugkeer van Virgin Radio en Jazz FM. Het is de bedoeling dat binnen een jaar 45 zenders in de lucht zijn met een dekking van 73%. Eén station gat uitzenden in DAB+.

.


Listen2Digital is een samenwerking tussen Orion Media, Babcock en een groep kleine investeerders waronder Fun Kids eigenaar Folder Media. Orion is eigenaar van Free Radio in de regio Birmingham en Gem 106 in de regio Nottingham, Babcock is een engineeringbedrijf op het gebied van onder meer communicatie.

.

Listen2Digital belooft 18 stations, waaronder GEM, Fun Kids, Nation, Premier Gospel en RTÉ Radio 1. Voor laatstgenoemde zender zou het de oplossing zijn voor het wegvallen van de langegolf Mocht Listen2Digital de multiplex gaan exploiteren, dan is het de bedoeling dat in het tweede kwartaal 42 zenders in de lucht zijn met 81,5% dekking. Er gaan vier stations in DAB+ uitzenden.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.