03-02-15

VRT:Vernieuwde Canvas van start in september

VRT:Vernieuwde Canvas van start in september

.

De VRT heeft beslist om het vernieuwde Canvas te lanceren bij de start van het nieuwe televisieseizoen in september. De start van het vernieuwde Canvas was oorspronkelijk gepland voor na de paasvakantie, midden april. "De nieuwe timing biedt wat extra ruimte om de vernieuwingsoperatie optimaal af te ronden", meldt de openbare omroep.

.

VRT toren (foto VRT).jpg

.

Canvas kondigde eind september 2014 een grondige vernieuwingsoperatie aan. Paul Peyskens werd aangesteld als de opvolger van Marc Coenen als netmanager van Canvas. Samen met Elly Vervloet tekende hij de krijtlijnen uit van het nieuwe Canvas.

.

Twee nieuwe actuaprogramma's zullen de belangrijke pijlers worden van het vernieuwd Canvas. Om 20 uur komt er een nieuw nieuws- en actuaprogramma in de plaats van "Terzake". "Terzake" verhuist naar later op de avond en zal focussen op het verdiepende interview.

.

De nieuwe programma's zullen rekening houden met de veranderende kijkgewoontes van de Vlaamse mediagebruikers waarbij naast nieuws ook andere domeinen als wetenschap, kunst, cultuur, economie en sport aan bod komen.

.

De vernieuwing was gepland voor midden april, maar wordt nu uitgesteld tot de start van het nieuwe televisieseizoen in september. "Het vernieuwde schema en de programma's komen dan het best tot hun recht. De timing biedt bovendien wat extra ruimte om de vernieuwingsoperatie optimaal af te ronden", klinkt het. Het huidige programmaschema wordt wat langer aangehouden.

.

logo-canvas.jpg

.

"De openbare omroep beschouwt Canvas als een van zijn belangrijkste merken en kernopdrachten en wil de vernieuwing onder ideale omstandigheden kunnen laten starten", besluit de VRT.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.