06-11-15

UK: BMW-commercial verboden

UK: BMW-commercial verboden

.

Is reclame voor een (te) snelle BMW een brug te ver voor de Britse tv-kijkers? Volkomen maatschappelijk onverantwoord, dat was het verdict van de Britse Advertising Standards Authority: onmiddellijk van de kijkbuis ermee. Clint.be bericht.

.

.

De BMW M4 cabriolet is een helse machine. Een 3-liter zes-in-lijn die extra dynamiet ingeblazen krijgt door twee turbos, goed voor 431 pk en 550 Nm. De prestaties liegen er niet om: van nul naar honderd in 4,1 seconden en een elektronisch gelimiteerde top van 250 km per uur. Zonder de begrenzer zou de naald pas stoppen voorbij 280. Dankzij het toegepast technologisch vernuft heeft ie ook nog eens een 50/50 gewichtsverdeling, waardoor de Duitse achterwielaandrijver aan de weg kleeft als een tarantula met lijm aan de poten.

.

Uiteraard wordt het dynamische van de wagen onderstreept in het reclamefilmpje. Volgens één (je leest het goed, welgeteld één klacht) die bij Advertising Standards Authority zette onderstaand filmpje echter aan tot levensgevaarlijk rijgedrag. De organisatie gaf de klager in kwestie tweehonderd procent gelijk want het verschil niet duidelijk genoeg tussen circuit en openbare weg (kostuum - racepak, curbstones - witte lijnen op de weg) en de commercial mag nu niet meer op de Engelse kijkbuis komen.

.

Bericht: Clint.be

.

Radio19 (NB Palladin)

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.