20-11-15

Het modulaire project van Goog

Het modulaire project van Google

.

Het is een intrigerend concept: een smartphone die uit aparte onderdelen bestaat, modules, waarbij je die zelf kan updaten. Is je batterij slecht, dan vervang je de batterij. Is het geheugen te klein, dan koop je een module met een groter geheugen of een krachtigere processor.

.

images.jpg

.

Of Google nu gelooft in het project of niet, het kan niet anders dan meegaan met de trend, want als het ooit zover komt dat zulke modulaire toestellen doorbreken, dan moet ook Google zijn toestellen klaar hebben. En dus is de zoekgigant al een tijdje aan het experimenteren met wat het Project Ara genoemd wordt.

.

Onlangs werd aangekondigd, op de tweede Project Ara conferentie, hoe de planning voor het toestel eruit ziet. En daarbij kan je lezen dat er einde dit jaar een pilootproject van start gaat. Begin nu niet meteen te hopen, want tenzij je in Puerto Rico woont, zal je voorlopig niet aan een dergelijk toestel kunnen geraken.

.

Uit de aankondiging kan je opmaken dat er een Ara Marketplace komt, waar je de modules kan kopen. En er komen ook Ara Configurator apps. Verder zouden er ook winkels komen waar de toestellen gecontroleerd worden voor je ze kan kopen. Tegen de lancering zouden er 20 tot 30 verschillende modules beschikbaar zijn in 10 verschillende categorieën.

.

Bij The Verge lees je meer in een eerste algemeen artikel, en in een tweede artikel bij The Verge kom je wat meer te weten over de Configurator app.

.

.

Bericht: NeTTies

.

Radio19 (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.