11-11-15

Google maakt instant voice vertalingen

Google maakt instant voice vertalingen

.

Microsoft en Google zijn de laatste tijd intensief bezig met vertaaldiensten. Zo kondigde Skype, de videogesprekkendienst van Microsoft, een tijdje geleden aan dat je met Skype voortaan een simultane vertaling zou kunnen krijgen tussen Spaans en Engels.

.

images.jpg

.

En Google melde ook dat het een update uitbrengt voor zijn vertaalapp voor smartphones. Die Google Translate app werkt momenteel met geschreven teksten, die in negentig talen vertaald kunnen worden. Je kan ook de vertaling laten uitspreken, zodat je bijvoorbeeld in China je telefoon de vraag naar het dichtstbijzijnde metrostation kan laten uitspreken.

.

De update zou ervoor zorgen dat de app nu ook met gesproken tekst werkt: hij herkent automatisch welke taal gesproken wordt, en zet die om in een tekst. Die je uiteraard ook weer kan laten voorlezen. Bovendien zou de app ook tekst in een foto kunnen herkennen.

.

Dat wordt mogelijk doordat Google een tijde geleden een app gekocht heeft dit aankon, WorldLens. Neem bijvoorbeeld een foto van een Chinees straatnaambord, en het wordt voor je vertaald. Of van een Thai-opschrift op een blikje, en je komt te weten wat er in het blik zit.

.

Wanneer de app uitkomt, is nog niet bekend.

.

.

Bericht: NeTTies

.

Radio19  (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.