25-01-15

192TV mogelijk snel in België beschikbaar

192TV mogelijk snel in België beschikbaar

.

De Nederlandse muziekzender 192TV bereidt een uitrol buiten Nederland voor. Er lopen al geruime tijd gesprekken met Belgische aanbieders. Ook kijkt de muziekzender naar andere Europese landen.

.

192 tv logo.png


.

Een uitbreiding buiten de Nederlandse grenzen is mogelijk omdat 192TV de uitzendrechten van getoonde videoclips voor vrijwel heel Europa in handen heeft. Op de muziekzender worden non-stop videoclips met muziek uit de jaren ’60, ’70,’80 en ’90 uitgezonden.

.

Het beeld en geluid van de videoclips zijn gedigitaliseerd. Tussen de videoclips worden jingles van legendarische Europese zeezenders – waaronder Radio Veronica – uitgezonden. 192TV-directeur Bert van Breda bevestigt aan Totaal TV dat er met Belgische aanbieders over doorgifte in België wordt gesproken. Telenet is één van de aanbieders.

.

192TV haalt zijn inkomsten uit een doorgiftevergoeding die door aanbieders wordt verstrekt. Hierdoor kan de muziekzender vrijwel reclameloos uitzenden.

.

192tv.jpg

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

n.v.d.r.

.

Helemaal vreemd is 192TV niet op de kabel in Vlaanderen.Een tijdje geleden werden dagelijks een paar uurtjes weergegeven (met succes naar het schijnt) op een inmiddels ter ziele gegane Vlaamse TV zender Life!TV ,inmiddels vervangen door Just TV op de kabel van Telenet.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.