31-10-15

Jingles tegenwoordig ook in video

Jingles tegenwoordig ook in video

.

Radio is allang geen audio alleen meer. Ook de jingles niet. Wie bijvoorbeeld Evers Staat Op (538) via de app bekijkt, ziet dat veel jingles ook in beeld zijn omgezet en tegelijkertijd (lipsync) in beeld te zien zijn.

.

omniplayer.jpg

http://www.live-streams.nl/radio-stream-tips/overzicht-radio-automatiseringsprogrammas/attachment/omniplayer-538/

.

Deze ontwikkeling is nog jong, maar biedt zicht op grote toepassingen. Niet alleen 538, maar ook Sky Radio, Radio Veronica, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omrop Fryslan, Q-music, 3FM, Radio 6, Radio 4 en Slam FM maken er al gebruikt van.

.

Aanbieder in Nederland is M&I Broadcast Services in Hilversum, het bedrijf dat eerder Dalet (editing en meer) en Powergold (muziekselectie programma) op de Nederlandse markt bracht. Het systeem heet OmniPlayer, en bevat een optie die Visual Radio heet.

.

Omniplayer is door M&I Broadcast Services zelf ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal stations, zegt Peter van Klei, commercieel directeur van M&I Broadcast Services. Niet alleen jingles, maar ook van de gestarte platen zijn de bijbehorende videoclips lipsync te zien. Dat zie je bijvoorbeeld ook in de 3FM studio of op Radio 6.

.

Q-music-en-OmniPlayer.jpg

.

Lees HIER het uitgebreide artikel over dit onderwerp in het AV & Entertainment Magazine.

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.