21-01-15

WZC O.L.Vrouw uit Roosdaal maakte uurtje radio op PROS

WZC O.L.Vrouw uit Roosdaal maakte uurtje radio op PROS
.
 
Dinsdagmorgen 20 januari j.l.tussen 10 en 11 uur was voor de délégatie van het (rusthuis) WZC O.L.V. uit Roosdaal de grote dag waar ze (al een poosje) naar uitkeken want ze kregen een uurtje radio op PROS toebedeeld.Een uurtje radio voor derden kan men wel zeggen in dit geval want het is zeker niet zo alledaags op de lokale dat er zomaar een uurtje radio wordt weggeschonken...en dan nog zonder reklame er bovenop.Kwestie van een paar extra groetjes met een begeleid verzoekplaatje te kunnen doen.Bovendien was de productie volledig in hun (eigen) handen...tekst én muziek.Pieter Van Banden zorgde voor de techniek ter plaatse én zorgde natuurlijk ook voor de opvang.Soul Stonzy had de studio en het Praathuis trouwens een extra proper glansje gegeven.
Het 'live' programma kan je zelfs rustig herbeluisteren (naar hartenlust) mocht je het gemist hebben op de radio.Onderaan het stukje vindt u daarvoor de directe link hier naartoe.Bovendien kan je alle onderstaande foto's beklijken in een groter formaat door er gewoon even op te klikken. En meer foto's kan je bekijken op de website van P.R.O.S. via de button Foto's bovenaan de homepagina of meteen HIER. 
.

DSCN4857.jpg

DSCN4858.jpg

DSCN4861.jpg

 .

Hoe kwam het WZC bij P.R.O.S terecht?
.
Bewoners aldaar in Roosdaal (Pamel) die nogal veel luisteren naar de lokale radio hadden bij de animatoren de wens uitgedrukt om te polsen of het mogelijk was om eens een bezoekje te brengen aan hun vertrouwde lokale radio in Heldergem.
Hoe ziet dat daar uit van binnen, hoe maakt men (lokale) radio en van het een kwam dus het ander.Animator Bart Vandewiele zocht contact met de radiozender en van het een kwam het ander.
.

DSCN4862.jpg

DSCN4863.jpg

DSCN4864.jpg.

 
Bij Radio PROS staat de deur altijd wijd open voor zulke initiatieven en het bestuur stond meteen unaniem ook achter het idee.Pieter Van Banden zou zich (gewoontegetrouw voor zulke initiatieven) engageren om het die voormiddag zo gezellig mogelijk te maken voor de radiomakers en natuurlijk om het ook allemaal technisch te assisteren.Mee helpen om het voor te bereiden was ook al een van zijn taken.Trouwens in het verleden werden bezoekers al eens een uurtje radio aangeboden.Ook leerlingen van het 5e en 6e leerjaar (lagere) uit diverse scholen uit de omtrek kwamen al eens hun eigen uurtje radio maken op de lokale.Daarbij kwam zelfs TV Oost een (beeld) reportage maken en ook Radio 2 Oost-Vlaanderen (Avondpost) maakte een  (audio)reportage van deze uitzendingen. Ook leerlingen (met beperking) van St.Franciscus Roosdaal (Strijtem) kregen al meermaals een radio programma aangeboden.Het mag gezegd zijnde... dat kan allemaal niet op de eerste de beste radiozender, hetzij een publieke, hetzij een commerciële ! De Tijd Van Toen werd dus voorbereid in stilte maar ditmaal dus niet met (wijlen) Jan Theys maar wél met Bart & Pieter...
.

DSCN4867.jpg

DSCN4868.jpg

DSCN4880.jpg.

 
Het werden dus de eerste radiostappen voor de nieuwe DJ's in opleiding op 20 januari van het nieuwe jaar.Het bezoekje werd aangevangen met een (nogal) sterke koffie en een knapperig koekje want meteen daarna moesten ze zelf ook zelf echte live radio gaan maken in de studio onder de vorm van een eigen samengesteld 'Verzoekprogramma'.Nadien was er overigens nog meer dan tijd genoeg om een flinke nababbel te doen alweer met een...tasje vers koffie.
.

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.
In het WZC in Roosdaal hadden ze op voorhand alles netjes voorbereid en ingestudeerd.Om het toch wat makkelijker te maken was er toch nog een draaiboek gemaakt, op papier.Dat gebeurde onder leiding van animator Bart Vandewiele die groetjes met de verzoekplaatjes moest noteren om ze nadien nog samen te bundelen zodat alles mooi op de radio gebracht kon worden.En dat lukte wonderwel...al werd er wel eens wat afgeweken van dat draaiboek...
.

DSCN4884.jpg

DSCN4886.jpg.

.

Niet iedereen uit het WZC kon er bij zijn vandaar de (beperkte) delegatie van een 14-tal nieuwe DJ Senioren samen met twee vrijwilligers en 2 begeleiders
En wees maar zeker, er werd in Roosdaal geluisterd want er was daar ook ambiance kregen we achteraf te horen net als in de studio zelf.Uiteraard waren daarvoor ook de nodige meezingers geselecteerd maar je weet hoe dat gaat...soms werd wel eens van de originele liedjestekst toch wat afgeweken (kon je niet horen op de radio maar wél in de studio) en werd hier en daar een eigen compositie (tekst) naar voor geschoven.
.

DSCN4891.jpg

DSCN4897.jpg

DSCN4900.jpg.

.

En ook Wendy (secretariaat PROS) kwam even van de sfeer (mee) proeven en maakte meteen ook nog met de bezoekers een leuke babbel na de uitzending want er was alweer koffie voorzien.Bij het afscheid was voor iedereen trouwens nog een kleine attentie voorzien onder de vorm van een PROS-biertje.Dat kunnen de aspirant-DJ's rustig uitdrinken als het past...in Roosdaal, op hun kamer of in de cafetaria.
.
Uiteraard moest er ook nog een groepsfoto gemaakt worden net na het verlaten van de studio (en het Praathuis) voor de archieven want het rode busje wachtte al buiten...busje kwam zo.
.

DSCN4903.jpg

DSCN4904.jpg.

 
En de PROS-luisteraars zelf werden op voorhand al sterk aangeraden om te luisteren via FM en natuurlijk wereldwijd via livestream ...naar dit speciaal ingelaste programma, niet zo alledaags toch.
.
Programma gemist? Geen probleem want HIER kan je (gratis en voor niets) het uurtje radio nog eens beluisteren of herbeluisteren zoveel je maar wil, zelfs downloaden!Meteen luisteren? Klik op de afbeelding hieronder.
.

audio wzc olv roosdaal pros.jpg

 

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

.
 
Pieter Van Banden
.
tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.