22-01-15

Ook Europe by Satellite schakelt over naar HD

Ook Europe by Satellite schakelt over naar HD

.

De televisiezenders van de Europese Unie schakelen uiterlijk 26 januari over op uitzendingen in HD-kwaliteit. De zenders worden verspreid via de Eutelsat 9 ° Oost. De signalen zijn en blijven ongecodeerd voor iedereen beschikbaar.Al moet je bijna een draaibaar schotelset ter beschikking hebben om de signalen op te pikken oftewel verschillende LNB's op uw schoteltje staan hebben waarvan dus eentje naar 9° Oost.

.

EBS.jpg

.

De zender Europe by Satellite wordt over heel Europa uitgestraald, maar dat gebeurt wel via de bij consumenten minder bekende en populaire satellietpositie 9 graden oost. Ontvangst is eenvoudig mogelijk met een schotel van minimaal 60 cm. of een zogeheten multi-LNB installatie waar 6 of meer satellietposities mee kunnen worden ontvangen.
.
 
EbS brengt veel informatie, verslagen, achtergronden en ook live-beelden van vergaderingen van de Europese instellingen in Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Achter de zenders zit ook een gigantisch aantal audiokanalen, waarop soms vergaderingen in álle talen van de EU landen te beluisteren zijn. De EU heeft anno 2015 in totaal 28 lidstaten waarin 24 verschillende talen worden gesproken.
.

logo EBS.png

.
EbS en EbS+ zijn vanaf uiterlijk 26 januari in high definition te volgen. Een speciaal testsignaal wordt gebruikt om op de overgang te wijzen. De zenders van EbS zijn te ontvangen via Eutelsat 9° Oost op de frequentie 11.900 GHz (H) in DVB-S2 & 8PSK met SYM:27.500. De encoding van de zenders is in "MPEG4 H264 High Profile". De wijziging betekent, net als recent bij de Nederlandse radiozenders bij CanalDigitaal, dat ontvangst met SD-decoders niet meer mogelijk is.
.

europe.jpg

.
Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.