20-01-15

NL:Radio 4 op zoek naar mooiste uitvoering van Schuberts Winterreise

NL:Radio 4 op zoek naar mooiste uitvoering van Schuberts Winterreise

.

Radio 4 is op zoek naar de allermooiste uitvoering van de 24 liederen van Schuberts Winterreise. De klassieke muziekzender is de zoektocht gestart, omdat de komende weken tientallen uitvoeringen van Schuberts Winterreise te zien zijn in diverse podia in Nederland.

.

logo npo radio4.jpg

.

Het verhaal van Franz Schuberts cyclus uit 1827 gaat over een jonge man die door zijn geliefde is afgewezen en op reis gaat. De zoektocht van de reiziger is een eenzame dwaaltocht door het landschap van de winter, maar tegelijk een duistere reis door de krochten van de ziel. Radio 4 zendt tot en met donderdag 5 februari iedere avond een andere uitvoering van de 24 liederen uit.

.

Op maandag 2 februari maakt Radio 4 de top vier van de meest gekozen uitvoeringen bekend. Deze vier worden van maandag 2 t/m donderdag 5 februari gedraaid in het programma 'Passaggio'.

.

Een mooi verhaal bij uw keuze? Stuur dan een email naar info@radio4.nl

.

De vier mooiste verhalen worden beloond met een exclusief Winterreise-pakket vol benodigdheden voor een winterse reis, winterlekkernijen, een cd met de volledige cyclus en kaartjes voor een Winterreise concert (door Nathalie Stuzmann, Robert Holl of Thomas Oliemans).

.

Stemmen kan via de site van Radio 4.

.

Klembord01.jpg

.

RadioFreak

.

Over Radio 4

.

Radio 4 is de publieke zender voor klassieke muziek. Luister 24 uur per dag naar de beste klassieke muziek in een logische programmering. Herkenbaar en toch verrassend. Deskundig, informatief en toegankelijk.Iedere avond kunt u luisteren naar een concert, van de beste orkesten en ensembles en internationale festivals. Van oude muziek tot hedendaags, en van kamermuziek tot opera.

.

Hoe luisteren in Vlaanderen?

.

NPO Radio 4 (Nederland) kan evenwel niet overal ontvangen worden via FM in Vlaanderen.Maar er is doorgifte via de analoge (radio) kabel van Telenet waar je de zender in FM kwaliteit kan beluisteren, bovendien ook digitaal ! Als je in een grensstreek woont met Nederland heb je wél FM signaal of DAB (+) en zelfs DVB-T.Deze laatste heeft een vrij goed stevig signaal dat ver in Vlaanderen doordringt.Abonnees van TV Vlaanderen kunnen de zender ook ontvangen via satelliet.

.

Anders ben je gewoon aangewezen op de Radio 4 livestream via het internet.

Luister hier live naar Radio 4

.

pinkend sterretje De website van Radio 4

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.