08-02-15

Radiocoryfee Marc van Amstel vertelt over boek

Radiocoryfee Marc van Amstel vertelt over boek

.

Radiocoryfee Marc van Amstel (1949) was een tijdje geleden te gast bij SRC FM om te vertellen het door hem uitgegeven boek De gouden glans van radio. Hij was één van de nieuwslezers op de MEBO II, het schip van Radio Noordzee Internationaal. Daar ontwikkelde hij zich tot een all-round programmamaker.

.

Zeezender.jpg

.

In de beginjaren zeventig kende Nederland nog geen commerciële radio en lagen er voor de kust meerdere radiozendschepen die uitzendingen verzorgden gericht op Nederland. De bekendste waren Veronica, Noordzee, Caroline/Mi Amigo en Atlantis. Later volgde ook nog Radio Monique.

.

In het boek vertellen de booteigenaren Erwin Meister en Edwin Bollier en ook Kapitein Harteveld hun verhaal en komen deejays als Joost den Draaijer, Jan van Veen, Ferry Maat, Tony Berk, Leo van der Goot, Hans ten Hoog en Marc van Amstel aan het woord over hun tijd bij de zeezender.

.

Nadat op 1 september 1974 de anti-zeezenderwet van kracht werd, vond Van Amstel werk in Hilversum. Hij werkte onder meer bij de Wereldomroep en ging niet veel later aan de slag bij de Radio Nieuws Dienst van het ANP. Op dit moment is hij onder meer werkzaam bij de regionale omroep Radio M Utrecht waar hij op werkdagen te horen is tussen 17:00 en 19:00 uur.

.

Meer informatie over het boek is HIER te vinden.

.

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.