14-01-15

NL:Radiozenders op 23,5° Oost vandaag alleen nog met HD ontvanger

NL:Radiozenders op 23,5° Oost vandaag alleen nog met HD ontvanger

.

CanalDigitaal-eigenaar M7 Group voert vanaf vandaag (14 januari) een belangrijke wijziging door. Hierdoor zijn de Nederlandse radiozenders alleen nog met een HD-satellietontvanger te beluisteren.Daar zijn trouwens verschillende FTA (Free To Air) radiozenders bij betrokken uit Nederland!

.

radio via satelliet.png

.

De wijziging vindt plaats op transponder 3.211 met de frequentie 11.914 GHz.(H) op de Astra3-satelliet op 23,5° Oost. Deze transponder zendt momenteel in de verouderde uitzendnorm uit. Om de bandbreedte op de transponder efficiënter te gebruiken, werd de uitzendnorm naar DVB-S2/8PSK opgewaardeerd en voortaan met de MPEG4-compressietechniek uitgezonden. Hierdoor kunnen tv- en radiozenders die via deze transponder worden uitgezonden vanaf vandaag alleen nog met een HD-ontvanger via de schotelantenne ontvangen worden.

.

Het gaat om de radiozenders Radio Gelderland, Radio Oost, BNR Nieuwsradio, Slam FM, Radio 10, Radio 538, Classic FM, Sky Radio, Radio Veronica, NPO Radio6, NPO Radio5, NPO Radio4, NPO 3FM, NPO Radio2, NPO Radio1, FunX, Arrow Classic Rock en 100% NL. Aan de geluidskwaliteit van de radiozenders verandert na 14 januari niets. Het beluisteren van de radiozenders met oude MPEG2-satellietontvangers is na de omzetting dus niet meer mogelijk.Vele van deze opgesomde radiozenders zijn trouwens FTA (Free To Air) te ontvangen.

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

Via de satelliet kunnen heel veel radiostations gratis en met zeer goede kwaliteit ontvangen worden. Via het satellietsysteem Astra op de positie 19,2°-23,5° en 28,2°  Oost zijn vele radiostations aangesloten en kunnen – ook zonder televisie – met de beste digitale geluidskwaliteit in heel Europa gratis worden ontvangen.

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.