17-01-15

Astra 1:Andalucia TV stopte met satellietuitzendingen

Astra 1:Andaluca TV stopte met satellietuitzendingen

Het televisiejaar is voor de Spaanse satellietkijker niet zo geweldig begonnen nu ook Andalucía TV heeft besloten de uitzendingen via de satelliet te beëindigen. Daarmee blijven vrijwel geen Spaanse zenders uit de autonome regio's meer over.
.

andalucia tv logo.png

.

Begin januari heeft de Spaanse omroep uit de zuidelijke regio Andalucía de stekker uit de uitzendingen op zowel Hispasat en Astra 1 getrokken. De zender was daar al vanaf het begin te zien en veel kijkers zijn niet blij met het besluit. Ook in dit geval is het besluit om te stoppen ingegeven door bezuinigingen. Veel Spaanse zenders zijn al omgevallen door de crisis. ETB, TV Catalunya, Extremadura TV, Canal Canarias en Tele Madrid verdwenen daardoor al van de satelliet. Enkel TV Galicia is nog over.
.

De zender bracht een mix van de programma's van Canal Sur TV en Canal Sur 2. De programma's blijven te zien via de kabel, iptv en online als on demand service. Of de vele protesten van schotelbezitters nog tot een heroverweging van het besluit gaan leiden is momenteel niet bekend. De satellietkijker zit in ieder geval niet geheel zonder Spaanse programma's. Via de Astra-1 (19,2° Oost) satelliet zijn namelijk TVE Internacional, TVE 24 Horas en de publieke radiozenders van RTVE FTA (free to air) beschikbaar.

.

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.