19-11-15

Sony vindt de Walkman opnieuw uit

Sony vindt de Walkman opnieuw uit

.

De Walkman van Sony is alweer aan een nieuwe generatie toe. Tijdens de elektronicabeurs CES kwam de Japanse reus met de ZX2 op de proppen: een muziekspeler die gaat voor de absolute top op vlak van geluidskwaliteit. Die kwaliteit heeft overigens een prijs: voor 1.200 euro is het toestel van jou.

.

ZX.jpg

.

De Walkman ZX2, die er met zijn dikke aluminium behuizing een beetje uitziet als een smartphone op steroïden, beoogt niet echt dat massapubliek. Het toestel is volledig gericht op volbloed muziekfanaten en audiofielen.

.

Het toestel speelt een keur aan audioformaten af, waaronder mp3, flac, wma, wav, Apple Lossless, aiff en dsd. Om de geluidskwaliteit optimaal te maken, heeft Sony zijn S-Master HX-versterker in het apparaat gestoken, terwijl de DSEE HX de geluiden verwerkt en volgens de fabrikant hoogfrequente geluiden terugbrengt die op cd en in mp3 niet hoorbaar zijn.

.

De ZX2 ondersteunt bovendien de eigen LDAC-technologie van Sony, waarmee gebruikers meer data over een bluetooth-verbinding kunnen streamen en zo een betere geluidskwaliteit kunnen krijgen via een draadloze verbinding.

.

Het lcd-scherm heeft een diagonaal van 4 inch en heeft een resolutie van 854x480 pixels. Sony heeft het (ietwat verouderde) Android 4.2 op de Walkman gezet, terwijl ook Google-apps aanwezig zijn. Standaard kan de nieuwe Walkman 128GB aan muziek opslaan en er is ook ruimte voor een micro-sd-kaart met een maximale capaciteit van nog eens 128GB.

.

De ZX2 volgt de ZX1 op die Sony zestien maanden geleden presenteerde. De Walkman ZX2 komt dit voorjaar uit en moet een pittige 1.200 euro kosten.

.

.

Bericht: Tweakersnet/De Morgen

.

Radio19  (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.