11-01-15

TV Oost en AVS proberen vanaf 21 maart samen te werken

TV Oost en AVS proberen vanaf 21 maart samen te werken

.

De regionale televisiezender TV Oost hoopt vanaf 21 maart een gezamenlijke nieuwsuitzending te starten met AVS. Dat zegt Frederik Wittock, voorzitter van TV Oost.

.

tv oost.jpg

.

TV Oost heeft momenteel een zendgebied in de arrondissementen Aalst, Dendermonde en Sint-Niklaas, AVS heeft een zendgebied in de arrondissementen Eeklo, Oudenaarde en Gent.

.

Halverwege november maakten AVS en TV Oost bekend dat ze gesprekken voeren om één Oost-Vlaamse zender te vormen. Er werden drie werkgroepen opgericht, rond redactiewerking, financiën/exploitatie en vzw, met vertegenwoordigers van de zenders.

.

Maandag raakte bekend dat Concentra de productie van haar regionale zenders TV Oost, ATV en TV Limburg in een nieuwe vennootschap "De Buren" onderbrengt, maar dat zou een ééngemaakte Oost-Vlaamse zender niet in de weg staan aangezien de redacties op zich blijven bestaan.

.

Eergisteravond werd een eerste evaluatie gemaakt van de gesprekken tussen AVS en TV Oost. "Iedereen is zeer gunstig gestemd", zegt Frederik Wittock, voorzitter van TV Oost. "We hopen vanaf 21 maart op een gezamenlijk nieuws met ontkoppelingen, maar moeten zien of dat tegen dan technisch mogelijk is."

.

Wittock zegt dat het nieuws moet teruggaan naar de roots van regionale zenders. "Iedereen is het erover eens dat de totaalfocus opnieuw "nieuws, nieuws en nieuws" moet zijn. In vaste blokken en niet met de langzaam gegroeide overheersing van randprogramma's. We zijn oorspronkelijk opgericht om extra indeep nieuws te maken met wat er in de regio gebeurt. We vinden het heel fijn dat we de neuzen in dezelfde richting krijgen."

.

avs logo.jpg

.

Wittock zegt ook dat er wordt nagedacht over de invulling van het zendgebied. "We kijken hoe we in de ganse provincie coherentere geografisch-culturele eenheden kunnen bedienen."

.

De Redactie

.

Lees ook op deze blog: Fusie TV Oost en AVS in 2015? (15/11/2014)

.

Lees ook : Regionale tv grijpt laatste reddingsboei  (De Morgen 15/11/2014)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.