11-01-15

Sky Radio haalt winstdoelstelling niet

Sky Radio haalt winstdoelstelling niet

.

Naar buiten toe straalde Sky Radio een vrolijke kerst uit, maar binnen de zender rommelt het behoorlijk. Zoals te lezen was in het in december 2014 rondgezonden allesverzengende alles-gaat-klote-persbericht van TMG, bleven de resultaten van Sky Radio achter bij de doelstellingen van het moederbedrijf.

.

Skyradio logo.jpg

.

Reclamevakblad Adformatie onthulde dat dit (mede) komt omdat oud-directeur Philip Alberdingk Thijm van de radiotak van TMG (naast Sky Radio bestaande uit Radio Veronica) ruim €2 ton bonus meekreeg bij zijn interne overstap naar puzzelbladendochter Keesing. Hierdoor haalde Sky het gestelde ebitda (winst voor belasting, rente en afschrijvingen) niet, en dat betekent onder meer dat er geen geld was om het personeel een kerstgratificatie te kunnen uitkeren.

.

Het lijkt te passen in de managementstijl die tegenwoordig bij TMG heerst, vorig jaar werd een dj van Radio Veronica ontslagen en vervangen vlak nadat die een hartinfarct kreeg. Deze dj, Rob van Someren, toog daarop naar de rechtbank, en won (uiteraard). Dit betekent dat hij een flinke afkoopsom tegemoet kan zien, wat dus alvast slecht nieuws is voor de kerstgratificatie van 2015.

.

2015 kan sowieso een zeer enerverend jaar worden voor de medewerkers, Alberdingk Thijm is opgevolgd door niemand minder dan TMG-topman Geert-Jan van der Snoek himself.

.

.

Bericht: Quotenet.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.