29-05-15

Apple vraagt patent aan voor stylus

Apple vraagt patent aan voor stylus

.

Toen de betreurde Steve Jobs zijn eerste iPhone voorstelde, sprak hij heel schamper over de stylus als mogelijk inputtoestel voor deze nieuwe soort consumententoestellen. Nee, de stylus was niet aan hem besteed: Jobs meende dat je geen stylus moet gebruiken wanneer je een veel beter input-apparaat altijd bij je hebt: je eigen vingers.

.

soft.jpg

.

En toch blijkt nu dat Apple een patent aangevraagd heeft voor een stylus. Het is ook niet het eerste patent voor dergelijke apparaatjes dat Apple op zijn naam heeft staan. Maar dit keer is het dan ook geen gewone stylus: het ding zou in staat zijn om wat je op een stuk papier schrijft, draadloos over te brengen naar het scherm van je smartphone of computer. Daarvoor zou het toestelletje gebruik maken van accelerometers, hardware voor draadloze communicatie en eigen opslagruimte.

.

Dus in die zin zal Steve Jobs misschien vrede kunnen nemen met deze stylus, want je gaat er niet rechtstreeks mee op het scherm van je iPhone aan de slag.

.

Toch verwondert het ons dat Apple een dergelijk patent in de wacht zou kunnen slepen. Een gelijkaardige pen bestaat immers al: de LiveScribe. Zij wordt aanbevolen om notities te maken tijdens een cursus op de unief, of notulen tijdens een vergadering. De bewegingen worden genoteerd, en de handgeschreven notities overgebracht naar een scherm. Zelfs de audio kan met de pen opgenomen worden. Het enige verschil zou zijn dat je voor de iStylus geen speciaal notitiepapier nodig hebt.

.

Benieuwd wat deze iStylus meer gaat kunnen dan de LiveScribe... als hij er ooit komt natuurlijk!

.

.

Bericht: NeTTies

.

Radio19 (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.