28-05-15

Schotse en Engelse AM-zenders samen

Schotse en Engelse AM-zenders samen

.

Bauer Media voert dit jaar ingrijpende wijzigingen door bij haar middengolfzenders in het noorden van Engeland en Schotland. De meeste radiostations krijgen een nieuwe naam. Daarnaast wordt de grens tussen Engeland en Schotland opgeheven en krijgen de oldieszenders grotendeels dezelfde programmering.

.

2665168428_2.jpg

.

In Schotland bezit Bauer zes middengolfzenders, waaronder Clyde 2 in Glasgow, Forth 2 in Edinburgh en Tay AM in Dundee. Lange tijd hadden al deze stations een eigen programmering.
.

In 2009 werden de meeste lokale uitzendingen ingeruild voor netwerkprogrammerin uit Glasgow. Alleen de lokale ochtendshows bleven in eerste instantie bestaan, maar in 2013 kwam er een einde aan. Hierdoor was op alle radiostations de hele dag hetzelfde programma te horen.
.

Het Magic AM netwerk in het noorden van Engeland nam al eerder afscheid van de lokale uitzendingen. Reeds in 2006 werden de acht middengolfstations, waaronder Magic 1152 in Manchester, Magic 828 in Leeds en Magic 1161 in Hull, grotendeels gekoppeld. Ook bleven alleen de ochtendshows gespaard. In april 2013 werden de acht lokale ochtendshows vervangen door drie regionale. De lokale nieuwsbulletins werden geschrapt.
.

Londen

In Londen is Bauer Media eveneens actief met het merk Magic. Dit radiostation heeft echter geen oldies, maar een softpopformat. In september maakte Bauer bekend dat Magic 105.4 uit Londen vanaf januari landelijk gaat uitzenden via DAB. Dus ook in de gebieden waar Bauer met het oldiesnetwerk Magic actief is via de middengolf en DAB.

.
Station 2

Om naamsverwarring te voorkomen is besloten om het oldiesnetwerk een andere naam te geven. Sedert maandag 5 januari worden de middengolfzenders een zogenaamd Station 2, vernoemd naar het zusterstation op FM (Station 1). Zo wordt Magic 1152 in Manchester Key 2, vernoemd naar Key 103. Magic 828 wordt Radio Aire 2, Magic AM in Sheffield wordt Hallam 2 terwijl Magic 1161 Viking 2 gaat heten. Clyde 2 blijft gewoon Clyde 2, terwijl Tay AM omgedoopt wordt tot Tay 2. Het voordeel van deze naamswijziging is dat de stations hierdoor netjes voor of na hun FM-zus op de DAB-radio gerangschikt worden.
.

Engeland en Schotland samen

Daarnaast heeft Bauer besloten om de programmeringen van de Noord-Engelse en Schotse stations grotendeels samen te voegen. Eerder deed Bauer dit al met de FM-zenders in het noorden van Engeland en Schotland.
.

Op werkdagen krijgen Schotland en Engeland wel elk een aparte ochtend- en middagshow, net als de ochtenduitzendingen in het weekend, een sportprogramma op zaterdag en een talkshow op zondag. De overige uren worden gevuld met een netwerkprogramma dat afwisselend uit Newcastle, Glasgow en Edinburgh komt.
.

Door de wijzigingen komen diverse deejays op straat te staan. Voormalig BBC Radio 1 deejays Mike Read en Tony Blackburn mogen echter blijven. Read gaat de ochtendshow in het weekend voor Engeland presenteren, terwijl Blackburn op zondagmiddag in zowel Engeland als Schotland te horen zal zijn. Daarnaast keren de lokale nieuwsbulletins en verkeersinformatie weer terug op de Engelse stations. In Schotland zijn deze altijd in tact gebleven.
.

Jonger muziekformat

Tenslotte gaat ook het muziekformat op de schop. De mix van hits uit de jaren 60 en 70 wordt ingeruild voor een iets jonger format, waarbij het accent komt te liggen op de jaren 70 en 80. Artiesten die op de playlsit staan zijn onder meer Queen, Elton John, Tina Turner, The Police, Billy Joel, Phil Collins, The Beach Boys, Bruce Springsteen en Abba. Daarnaast worden ook hits uit de jaren 80, 90 en 00 niet vergeten alsmede populaire artiesten van nu zoals John Legend en Adele.
.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.