09-01-15

NL:Amerikaanse leger wil Limburgse FM-frequenties overnemen

NL:Amerikaanse leger wil Limburgse FM-frequenties overnemen

.

AFN (American Forces Network) wil de FM-frequenties overnemen waarop tot voor kort CFN (Canadian Forces Network) uitzond. AFN is van het Amerikaanse leger en maakt radio voor militairen die in Nederland, België of Luxemburg gelegerd zijn, onder andere op de NAVO-basis in het Limburgse Brunssum.

.

logo-AFN.jpg

.

AFN zendt nu al uit via 89.2 MHz in Brunssum met een vermogen van 1 kiloWatt. Het Canadese leger had twee frequenties, 96,9 MHz met een vermogen van 10 kiloWatt en 99.7 MHz met een vermogen van 500 Watt. CFN stopte 30 september met uitzenden, maar heeft nog altijd de vergunning voor de frequenties.

.

De Amerikanen willen de frequenties graag overnemen en hebben rond de jaarwisseling al getest op de zenders. "We zijn stappen aan het nemen om ervoor te zorgen dat de frequentiewijziging permanent wordt", meldt AFN op de eigen Facebookpagina.

.

RadioFreak

.

AFN maakt radio voor Amerikaanse strijdkrachten die buiten de VS gestationeerd zijn, waaronder in Brunssum. Het blijft opmerkelijk dat Buitenlandse legerzenders frequenties in handen willen blijven houden, ondanks dat het aantal gestationeerde krachten juist afneemt. Enkele jaren geleden werd de basis Schinnen dan ook al gesloten.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.