07-01-15

Apple: geld terug-garantie voor apps

Apple: geld terug-garantie voor apps

.

Apple betaalt apps en muziek van ontevreden gebruikers terug binnen veertien dagen na aankoop. Wie apps of muziek koopt via de iTunes of App Store kan die voortaan twee weken na de aankoop weer inruilen. Klanten krijgen dan zonder vragen hun geld teruggestort.

.

imagesCA1T7DS4.jpg

.

Voor de aanpassing stelden de verkoopsvoorwaarden van Apple uitdrukkelijk dat alle aankopen finaal waren. Ze konden met andere woorden niet teruggebracht of ingeruild worden. Het lijkt erop dat het bedrijf uit Silicon Valley zijn voorwaarden voor digitale aankopen nu schikt naar de Europese regelgeving. Die stelt dat klanten die online producten kopen het recht hebben die tot twee weken na aankoop weer in te wisselen.
.

Door de introductie van het herroepingsrecht kunnen klanten van Apple voortaan binnen twee weken na aankoop van een app of een muziekalbum via de elektronische winkels hun geld terugvragen. Ze moeten daar geen specifieke reden voor opgeven en Apple zal hen daar ook niet om vragen.
.

Wie voortaan ontevreden is over een app of muziekalbum, kan die met een druk op de knop digitaal terugsturen naar het bedrijf en krijgt dan gewoon zijn geld terug. Ook een geschreven verklaring dat het product niet langer gewenst is, volstaat om het geld terug te krijgen.
.

In het verleden betaalde Apple heel af en toe een app terug als gebruikers daar specifiek over klaagden bij het bedrijf of als een betaalde app bijvoorbeeld niet goed werkte op een iPhone of iPad.
.

Voor appbouwers kan de nieuwe regelgeving mogelijk ongelukkig uitdraaien. Games of apps die binnen de twee weken zijn uitgespeeld of gebruikers alweer beu zijn, kunnen weer worden omgeruild zonder dat appontwikkelaars daar geld voor krijgen. Ter vergelijking: bij de Google Play Store moeten ontevreden gebruikers hun betaalde apps binnen twee uur inruilen.
.

Bericht: De Morgen

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.