18-09-15

Minder sociale media voor Belgen?

Minder sociale media voor Belgen?

.

In 2015 is de Belg van plan om minder tijd te spenderen aan sociale media. Helemaal stoppen blijkt voor velen nochtans niet haalbaar. Vorig jaar had een kwart van de Belgen het goede voornemen om zijn of haar virtueel profiel stop te zetten, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

.

social-media.jpg

.

Dat blijkt uit de Trendbarometer 2015, een jaarlijkse enquête bij een representatief staal van meer dan duizend Belgen.

.
In 2014 was één op de vier Belgen van plan om nooit tijd te spenderen aan sociale media. In 2015 daalt dit cijfer tot één op de zes. De Belg is wel bereid om te minderen, maar stopzetten blijkt moeilijk. Bovendien vrezen zes op de tien Belgen voor hun privacy en hebben ze het voornemen om minder of nooit persoonlijke informatie te delen op sociale media.

.
Weinig gebruikers van sociale netwerksites geven aan dat ze er echt gelukkig van worden. Minder dan een kwart van de Belgen beweert er een gelukkig gevoel aan over te houden. Meer dan vier op de tien  (43%) van de 20-35-jarigen geeft aan dat ze dagelijks tijd spenderen op sociale media. Bij 36-50-jarigen daalt dit tot drie op de tien, en bij vijftigplussers tot twee op de tien.

.

.

 Bericht: De Morgen

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.