13-01-15

NL:100% NL naar de rechter om Q-music Limburg

NL:100% NL naar de rechter om Q-music Limburg

.

100% NL stapt naar de rechter om Q-music Limburg uit de ether te krijgen. Dat zegt directeur Herbert Visser. Sinds juni zendt Q-music via vijf regionale FM-frequenties uit in Limburg, waarop voorheen RadioNL en Star FM te horen waren.

.

naamloos.png

.

Het grootste deel van de dag zendt Q-music Limburg de landelijke programmering uit. Alleen tussen 09:00 en 13:00 uur heeft de zender een eigen uitzending. Q-music komt in Limburg tot stand door een samenwerking tussen het regionale bedrijf Radio Limburg dat de vijf frequenties in handen heeft en Q-music.

.

Het Commissariaat voor de Media heeft toestemming gegeven voor de samenwerking en besloot in oktober niet handhavend op te treden, na een verzoek daartoe van 100% NL (RadioCorp) en Radio 10 (Ad Venture Radio). Die zijn nu een bezwaarprocedure gestart.

.

Herbert Visser in Broadcast Magazine: Het is onbegrijpelijk! In 2003 is bepaald dat landelijke en regionale commerciëlen in Nederland zich niet op elkaars markt mogen bewegen. Dat doen ze gewoon. Het steekt mij vooral omdat 100%NL als een van de weinige commerciële zenders wel een FM-frequentie heeft in Limburg. En dan is er nu een commerciële regionale partij die twintig uur per dag Q-music relayeert, en de overige vier uur nog steeds als Q-music klinkt.

.

Het Commissariaat had dit nooit goed mogen vinden, maar ze hebben ons bezwaar afgewezen. Daarmee gaan we nu naar de rechter, we hopen het binnen een jaar terug te draaien. Toch verwacht ik daar voorlopig nog niet veel van. Pas na de bezwaarprocedure kan de stap naar de rechter worden gemaakt. Ik verwacht dat er niet voor de herfst van 2015 hierover een uitspraak zou kunnen zijn.

.

Directeur Menno Koningsberger van Q-music zegt tegen RadioFreak.nl dat hij een rechtszaak met vertrouwen ziet. Wij hebben de zaak uitvoerig aan het Commissariaat voor de Media voorgelegd. Omdat we zeker wilden weten dat wat wij gingen doen ook mocht. En zij zagen geen problemen. Radio Limburg benaderde ons zelf voor een samenwerking. Het is niet zo dat wij daar zelf naar op zoek waren.

.

.

Bericht: Radiofreak.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.