14-01-15

Gaat ook Warner Music streamen?

Gaat ook Warner Music streamen?

.

Warner Music heeft aangegeven dat het bedrijf nog steeds heil ziet in muziekstreamingdiensten, maar wil wel afstappen van de gratis variant. Het bedrijf ziet die gratis variant voorlopig nog als een middel mensen over te laten stappen op een streamingdienst.

.

naamloos.png

.

De bestuursvoorzitter van Warner Music, Stephen Cooper, heeft laten weten dat het bedrijf heil ziet in muziekstreamingdiensten, maar alleen wanneer gebruikers daarvoor willen betalen. Muziekdownloads, op de legale manier, nemen steeds meer af, een trend die Google nog niet ziet, en abonnementen op digitale muziek is wat Cooper betreft de toekomst – voor heel de muziekindustrie. In de afgelopen twaalf maanden steeg de omzet van muziekstreamingdiensten met 74 procent, terwijl het aantal downloads daalde met twaalf procent.
.

Cooper is ook tegen het gratis model waar bijvoorbeeld Spotify veel gebruikers mee heeft binnengehaald. Maar het gros van de Spotify-abonnees betalen niet en dat is wat Cooper niet ziet zitten. Hij wil het gratis model gebruiken om mensen zo ver te krijgen over te stappen op een streamingdienst, zodat de drempel om er uiteindelijk voor te betalen steeds lager wordt. En als we een dergelijke strategie op de langere termijn doortrekken, dan lijkt iedereen er mee te winnen: de artiesten, record labels en wellicht zelfs ook de consument.

.

Bericht: Re/code-Horecamagazine

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.