31-12-14

OP 12...vanavond is het gedaan !

Op 12...vanavond is het gedaan !

.

Wanneer deze nacht het nieuwe jaar ingeluid wordt, gaat het licht uit bij OP12. Het kanaal verdwijnt als volwaardige zender en zal enkel nog gebruikt worden als "uitwijk- en servicekanaal", zoals het Vlaams regeerakkoord voorschrijft.

.

Logo VRT op 12.jpg

.

In mei 2012 verhuisde Ketnet van het Canvas-kanaal naar een nieuw derde net, dat omgetoverd werd tot OP12. Canvas kreeg zo meer ruimte om ook in de loop van de dag programma's uit te zenden. Een dik jaar later kwam er op OP12 ook een specifiek aanbod voor jongeren, na 20 uur.

.

De nieuwe Vlaamse regering besliste in haar regeerakkoord dat OP12 moest verdwijnen. Dat gebeurt nu, bij de start van het nieuwe jaar. Ketnet blijft wel uitzenden op het derde kanaal, maar na 20 uur gaat de zender op zwart.

.

op 12 het is gedaan.jpg

.

Het derde net zal voortaan enkel nog gebruikt worden als "uitwijk- en servicekanaal" voor Eén en Canvas, onder de noemer Eén+ en Canvas+. Dat betekent dat er enkel naar het kanaal kan uitgeweken worden als de programmering van Eén en Canvas een uitzending niet toelaat. Het gaat meer bepaald om cultuur, sport en programma’s met audiodescriptie.

.

logo-canvas +.jpg

.

"We hebben met onze ploeg ons uiterste beste gedaan om de opdracht rond het derde kanaal creatief en relevant in te vullen", zegt netmanager Wouter Quartier. "Ik wil dan ook alle medewerkers en kijkers uitdrukkelijk bedanken. Met Ketnet gaan we voort op ons elan. Voor OP12 eindigt het verhaal hier. We kijken er ondanks alles met plezier op terug."

.

Quartier zal met zijn ervaring als netmanager van Ketnet een coördinerende rol opnemen voor het digitale aanbod.

.

Afscheid OP12

.

.

De Redactie

.

Concreet wordt de vierde aflevering van de Eén-serie ‘Vriendinnen’, met audiodescriptie, op zondag 4 januari om 20.30 uur de eerste uitzending op het uitwijk- en servicekanaal. Later dat jaar zal Canvas verslag uitbrengen van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar de integrale live uitzendingen zijn te bekijken op Canvas+.(De Standaard)

.

vriendin.jpg

VRT OP12 einde na 974 dagen.JPG

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.