03-01-15

Freewave Nostalgie 474

Freewave Nostalgie 474

.

Na 35 jaar gedrukte Freewave Media Magazine is in februari 2014 het laatste gedrukte exemplaar uitgebracht. Het nieuwe Freewave Nostalgie verschijnt vijf keer per jaar en is voor een ieder gratis te downloaden via de Freewave Media Magazine website.

.

FreewaveNostalgie.jpg

.

Enkele dagen geleden is editie 474 online gezet met zoals gewoonlijk veel herinneringen op het gebied van de zeezenders, media en muziek. De nostalgie wordt in dit nummer voor het merendeel in de jaren 60 gezocht.

.
Straks is het niet meer te betalen, zo was pas in de krant te lezen, maar in 1960 betaalden we slechts één gulden voor acht repen chocolade. En welk al dan niet schokkend nieuws was er te lezen na een willekeurig weekend in 1965? Hans Knot verdiept zich er in. Verder beschrijft hij ook waar zijn leeftijdgenoten zoal naar keken toen de tv er nog maar net was. En hoe zag het er thuis uit bij de journaallezers?

.
André van Os schreef drie artikelen over de omroephistorie. Hij heeft het over de kledingperikelen van een omroepster uit de jaren 60. De NCRV bestaat negentig jaar en dus wordt even kort teruggeblikt naar de begintijd. En hoe zorgzaam was men bij de omroep voor de oorlogscorrespondenten? Martin JA legt een verrassende link tussen de kermis en het muziekwezen.
.

De NCRV wilde het jaar 1960 inluiden met een bijzonder geluid. Het mocht wat kosten, maar... dan had je ook wat. Of eigenlijk kwam men juist iets tekort. Kryptisch, maar het verhaal kunt u er op nalezen, samen met nog veel meer, in Freewave Nostalgie 474.

.

fw474.jpg

.

Bericht: Mediapages.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.