25-12-14

StuBru:Music For Life haalt 2,7 miljoen euro op

StuBru:Music For Life haalt 2,7 miljoen euro op voor 870 goeie doelen

.

Music For Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, zit erop. Tot nog toe werd 2,7 miljoen euro ingezameld voor 870 verschillende goede doelen. “De afgelopen week hebben we Vlaanderen op z’n allermooist gehoord, gezien en samengebracht”, zegt nethoofd Jan Van Biesen.

.

4145205412.jpg

.

De slotshow van Music For Life wordt stilaan een jaarlijkse traditie. Net voor de start van kerstavond blikten Sam De Bruyn, Vincent Byloo en Linde Merckpoel terug op hun afgelopen week. Zeven dagen lang presenteerden, leefden en sliepen de drie Studio Brussel-presentatoren buiten in de kou.

.

Ze stonden er echter niet alleen voor. Zo’n 47.000 mensen kwamen de afgelopen dagen een kijkje nemen in De Schorre in Boom. Een stuk meer dan vorig jaar.

.

En dat bezoek heeft indruk gemaakt bij de drie presentatoren. “Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen uit alle lagen van de maatschappij regen en wind trotseerden om te vertellen waarom zij een specifiek goed doel een warm hart toedragen”, zeggen ze. “De verhalen van de mensen waren vaak ontzettend pakkend en ontroerend.”

.

Ook via radio en televisie werd de actie goed gevolgd. 2,3 miljoen mensen hebben de afgelopen week geluisterd naar De Warmste Week. Via televisie heeft Music For Life meer dan de helft van de Vlamingen bereikt. Een kwart volgde de actie bovendien live via Eén en OP12.

.

Muziek blijft –hoe kan het ook anders- de rode draad tijdens Music For Life. Iedereen kon de afgelopen week platen aanvragen in ruil voor geld voor het goede doel. De teller klokte af op 5.125 aangevraagde nummers.

.

In totaal werden 2.040 acties georganiseerd voor ruim 870 verschillende goede doelen. Dat zijn bijna 200 acties meer dan vorig jaar. Tot nog toe bracht Music For Life daarmee 2.727.405 euro op voor de verschillende vzw's. De Koning Boudewijnstichting verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen van acties die pas vandaag en gisteren afgesloten werden. Nadien betaalt de stichting al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.

.

“De afgelopen week hebben we Vlaanderen op z’n allermooist gehoord, gezien en samengebracht”, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Het persoonlijke engagement van zoveel gemotiveerde verenigingen en mensen -los van leeftijd, kleur, rang of stand- is een krachtig maatschappelijk statement. Dat statement maakte van deze week de solidairste en warmste week van het jaar.”

.

Het nethoofd heeft bovendien nog één boodschap die hij niemand wil onthouden. Volgend jaar is het namelijk tijd voor de tiende editie van Music For Life. “Afspraak tijdens de week voor Kerstmis voor een nieuwe Warmste Week.”

.

MFL 2015 logo.jpg

.

De meest aangevraagde muziekjes

.

Tijdens het laatste halfuur van Music For Life werden de meest aangevraagde platen van dit jaar gespeeld.

.

1. "Take me to church" - Hozier
2. "Home" - Dotan
3. "Christine" - Christine And The Queens
4. "Mia" - Gorki
5. "Happy" - Pharrell Williams

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

 

10:19 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.