24-12-14

Music For Life:VRT-radiostemmen krijgen 6.650 euro bijeen

Music For Life:VRT-radiostemmen krijgen 6.650 euro bijeen

.

De actie waarbij radiostemmen van VRT Nieuws en Sport verhalen zijn gaan voorlezen, heeft 6.650 euro opgeleverd voor Music For Life. Dat bedrag gaat integraal naar vzw Luisterpunt, die boeken omzet in luister- en brailleboeken.

.

2214949741.jpg

.

Onder het motto "Stemmen for life" kon iedereen de afgelopen twee weken één van de vijftig bekende radiostemmen boeken om iets voor te lezen. In ruil moest er minimaal 75 euro gegeven worden voor het goede doel. Uiteindelijk kwamen er meer dan zeventig aanvragen binnen voor de meest uiteenlopende klussen. Vooral het voorlezen van verhalen op scholen was erg populair.

.

Maar er waren ook andere opdrachten. Zo werden Fatma Taspinar en Marieke Van Cauwenberghe gehuurd door een vereniging om hun jaarlijkse quiz te presenteren, ging Kathleen Huys een dictee voorlezen, gaat Sofie Pattyn een nieuwjaarsbrief voorlezen en zal Dennis van den Buijs een lezing voor zijn rekening nemen tijdens de kerstviering in de basiliek van Grimbergen.

.

De actie bracht alles samen 6.650 euro op voor vzw Luisterpunt, een bibliotheek die boeken omzet in luister- en brailleboeken, zodat ze toegankelijk worden voor mensen met leesproblemen of visuele beperkingen.

.

MFL 2015 logo.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

12:21 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.