05-01-15

Over het Eurovisie Songfestival 2015

Over het Eurovisie Songfestival 2015

.

In mei 2015 zullen in totaal 39 landen, waaronder België, deelnemen aan de 60e editie van het Eurovisiesongfestival in Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse omroep ORF meegedeeld. Opvallendste afwezige is Oekraïne.

.

EVS 2015.jpg

.

De liedjeswedstrijd telt dit jaar twee deelnemers meer dan in 2014 in Kopenhagen het geval was. Servië, Tsjechië en Cyprus maken hun rentree. Oekraïne, dat vaak hoog eindigt in de ranglijst, is er niet bij vanwege de onrust in het land.

.

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zullen plaatsvinden op 19 en 21 mei 2015, met respectievelijk 16 en 17 deelnemers. Op 26 januari wordt bekend welk land, in het bijzonder ook België, in welke halve finale zal aantreden. De volledige lijst van deelnemende landen vindt u hier.

.

Op zaterdag 23 mei treden de finalisten in de arena. Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en gastland Oostenrijk zijn automatisch geplaatst voor die finale.

.

De 60e editie van de liedjeswedstrijd is in Oostenrijk beland door de overwinning van Conchita Wurst, die in mei met het lied "Rise like a phoenix" de hoofdvogel afschoot op het festival.

.

De Belgische deelnemer aan het festival 2015 is Loïc Nottet, uitgestuurd door de franstalige openbare omroep RTBF. Dit jaar overleefde Axel Hirsoux namens de VRT de halve finale niet.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.