23-12-14

Music For Life:Federale regering schenkt 100.000 euro

 Music For Life:Federale regering schenkt 100.000 euro

.

De federale regering schenkt 100.000 euro aan Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel. De helft van dat bedrag gaat naar S.O.S. Kinderdorpen, de andere helft naar Plan België. Eerder op de dag kwam Vlaams minister-president Geert Bourgeois de presentatoren een hart onder de riem steken.

.

MFL 2015-3.jpg

.

Het was minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) die vanavond in naam van de regering langskwam in De Schorre in Boom. "Ik heb Music For Life nog niet zoveel kunnen volgen", geeft de minister toe. "Maar ik hoop dat vanavond goed te kunnen maken."

.

"Studio Brussel laat met De Warmste Week opnieuw een warme golf door Vlaanderen gaan", klinkt het. "Overal zetten mensen acties op voor het goede doel. De federale regering vindt het belangrijk om het engagement van al deze mensen te ondersteunen en trekt daarom 100.000 euro uit voor Music For Life."

.

Dat bedrag wordt verdeeld onder twee vzw's die zich inzetten op de bescherming van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden: S.O.S. Kinderdorpen en Plan België.

.

In ruil voor de cheque mocht de regering ook een plaatje kiezen. Dat werd "We can only live today" van Netsky.

.

Eerder op de dag kregen de Music For Life-presentatoren bezoek van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Hij mocht dan wel geen cheque mee hebben, hij is wel gelukkig met zoveel warmte.

.

"Ik ben onder de indruk van de warmte die de mensen hier uitstralen", zei hij. "Men zegt soms dat we in een kille, koude samenleving leven. Ik denk dat Music for Life het omgekeerde bewijst."

.

MFL 2015-2.jpg

.

Behalve de 100.000 euro voor Music for Life trok de federale regering ook 100.000 euro uit voor Viva For Life op RTBF. Aan Franstalige kant zal dat geld gebruikt worden voor projecten om kinderarmoede te bestrijden.

.

viva-for-life.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

21:22 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.