23-12-14

StuBru:Over Music For Life

StuBru:Over Music For Life

.

De krachttoeren van Music For Life maken ook aan de andere kant van de taalgrens indruk. Een ploeg van de RTBF ging langs bij Linde, Vincent en Sam in De Schorre in Boom en polste naar hun ervaringen.

.

MFL.jpg

.

Terwijl Vlaanderen momenteel in de ban van Music For Life is, steunen ook de Franstalige Belgen het goede doel met hun eigen liefdadigheidsactie Viva For Life van de RTBF. Onder het mom van verbroedering bracht een ploeg van de Franstalige omroep gisteren een bezoekje aan De Schorre in Boom.

.

Het verslag dat daarop volgde, heeft enkele opmerkelijke weetjes opgeleverd. Zo merkt de verslaggever op dat het op het terrein nu zo'n 20 graden kouder is dan afgelopen zomer toen het voor het dancefestival Tomorrowland het decor vormde.

.

Linde MFL StuBru 2.jpg

.

Linde Merckpoel legt dan ook uit hoe ze de koude 's nachts overwint. "C'est basic hé, il n'y a pas beaucoup", zegt ze in haar beste Frans terwijl ze haar tent toont. "Ik slaap in een pantalon thermique. Ik weet niet hoe ik het moet vertalen. Ofwel slaap ik daarin, ofwel poedelnaakt." Afsluiten doet ze met "salutations de Flandre".

.

Het volledige verslag kan u hier bekijken.

.

Music For Life logo.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.