22-12-14

NL:NPO Radio 5 Nostalgia staat stil bij overlijden Udo Jürgens

NL:NPO Radio 5 Nostalgia staat stil bij overlijden Udo Jürgens

.

Radio 5 Nostalgia staat vandaag-maandag (22 december) - in het teken van de zanger en componist Udo Jürgens (80). De Oostenrijker overleed onverwacht in de nacht van zaterdag op zondag. De programma’s gedenken hem en draaien ieder uur een liedje van de gewaardeerde zanger.

.

logo npo radio 5.jpg

.

Tussen 17.00 en 18.00 uur blikt NPO Radio 5 Nostalgia ook terug op de indrukwekkende carrière van Jürgens. Aan het woord komen gasten die een speciale band hadden met de zanger. Ze staan stil bij zijn overlijden, zijn werk en zijn leven. Luisteraars horen de hele dag veel van zijn muziek.

.

udo.jpg

.

Udo Jürgens

.
In 1966 won Jürgens met het lied Merci chérie het Eurovisiesongfestival. Dit was zijn derde poging. Het werd het begin van zijn imposante, internationale carrière. De zanger scoorde hit na hit en schreef in zijn leven ruim negentienhonderd liedjes, waaronder zijn succesnummers Es wird Nacht, Señorita (1968), Griechischer Wein (1975) en Aber bitte mit Sahne (1976).

.

Ook artiesten, zoals  Matt Monro (Walk away) en Sammy Davis jr (If I Never Sing Another Song) gebruikten zijn composities. Gib mir deine Angst werd in vertaling gecoverd door André Hazes. Jürgens werd één van 's werelds best verkopende zanger-componisten. Meer dan honderd miljoen platen en cd’s gingen over de toonbank. Hij trad overal ter wereld op en scoorde in 1978 tijdens het WK voetbal in Argentinië de hit Buenos Dias Argentina.

.

In de jaren 90 pakte hij het acteren weer op en speelde onder meer in de tv-serie Das Traumschiff.  In 2007 klonken zijn liedjes in de musical Ich war noch niemals in New York. Tot op 76-jarige leeftijd toerde Jurgens door Duitsland en Oostenrijk. Zijn dood kwam onverwacht. Dit jaar bracht hij nog zijn album Mitten im Leben uit en stond hij op het podium.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Hoe luisteren in Vlaanderen.

.

Radio 5 Nostalgia is in Vlaanderen via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf) zeer goed te beluisteren. In Zuid-Limburg is Radio 5 Nostalgia ook te ontvangen op 1251 AM.In grensgemeenten met Nederland is er ook nog mogelijkheid via FM ,DAB (+) en DVB-T.Radio 5 Nostalgia kan je bovendien digitaal ook beluisteren en wel FTA  (Free To Air) via de Astra 3 (23,5° Oost) Oost) satelliet.Ook via de analoge en digitale (radio) kabel van Telenet.

.

Natuurlijk ook via het internet (livestream).

.

Luister HIER direct live naar Radio 5

.

1531098856_10.jpg

.

tijdsbalkje rood

08:34 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.