12-03-15

Grooveshark gaat radiostations aanbieden

Grooveshark gaat radiostations aanbieden

.

Nadat het jarenlang betrokken partij was in rechtszaken rond copyrights en illegaal downloaden, wil Grooveshark nu een legitieme online radiodienst worden. Dat schrijft The Wall Street Journal.

.

grooveshark.png

.

Het acht jaar oude bedrijf heeft daarvoor een nieuwe app ontwikkeld: Broadcasts. Voor minder dan een dollar per maand krijg je daarmee reclamevrije radiostations voorgeschoteld. De gebruikers kunnen elkaar ook via de app tekstberichtjes sturen. De op maat gemaakte radiostations zullen daarnaast door mensen worden samengesteld en niet door wiskundige algoritmes, zo belooft het bedrijf.
.

Grooveshark hoopt nu met zijn nieuwe app zijn gerechtelijk verleden te kunnen afschudden. Met zijn huidige site (waarin gebruikers een onbeperkt aantal liedjes kunnen streamen) is het enkele jaren geleden opnieuw in juridisch drijfzand verzeild geraakt.
.

Heel wat platenmaatschappijen stellen immers dat Grooveshark niet over de nodige rechten beschikt om de nummers beschikbaar te stellen. Grooveshark is hiervoor in september al veroordeeld door een rechter in New York. Ook de bijhorende apps voor iOS en Android zijn verdwenen.
.

Met Broadcasts pakt het bedrijf het nu anders aan en slaat het dezelfde weg in als concurrent Pandora. Er zullen op de nummers vaste, door de overheid opgelegde royalties betaald worden, net zoals ook de analoge radiozenders dat doen. Rond deze zeventig jaar oude regelgeving is trouwens zelf ook heel wat juridische controverse.
.

Daarnaast wil Grooveshark natuurlijk ook nog iets verdienen aan zijn inspanningen. Het bedrijf hoopt dat de lage prijs van Broadcasts genoeg impulskopers over de streep zal trekken om winst te maken. Ook de tekstberichtjes en het gebrek aan reclame moeten een vuist helpen maken tegen Pandora. Grooveshark heeft nu ongeveer dertig miljoen klanten, Pandora heeft er 77 miljoen.

.

.

Bericht: ZDnet

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.