29-12-14

Kris Hoflack heeft meeste invloed in medialand

Kris Hoflack heeft meeste invloed in medialand

.

Kris Hoflack, sinds twee jaar algemeen hoofdredacteur bij VTM Nieuws, is de meest invloedrijke persoon in de Vlaamse media. Dat blijkt uit een rondvraag door De Morgen bij bijna honderd directeurs, hoofdredacteurs en opiniemakers uit de Vlaamse media.

.

jvjN24bS_400x400.jpg

.

Een opvallende keuze, omdat Het Journaal op Eén (VRT) iedere avond nog enkele honderdduizenden kijkers meer haalt dan Het Nieuws van VTM. Uit de motivatie bij de stemming blijkt dat Hoflack zijn eerste plaats vooral te danken heeft aan de vernieuwing die hij twee jaar geleden bij VTM in gang zette. Sindsdien slaagt men er vaker in om de agenda te bepalen en meer jongere kijkers te lokken.

.

Bovendien zette hij zo ook Het Journaal onder druk. Deze zomer gaf zelfs Eén-netmanager Olivier Goris toe dat het nieuws van VTM frisser oogt. Ze hebben bij VTM wat dat betreft een paar opvallende stappen gezet.

.

Naast de vraag wie het meeste invloed heeft, werd er tijdens de rondvraag gepeild naar de machtigste man of vrouw in de media. Volgens de respondenten trekt Christian Van Thillo, de topman van De Persgroep, aan de meeste touwtjes. De mediagroep is eigenaar van onder meer Q-music, JOE fm, Het Laatste Nieuws, VTM, 2BE, Vitaya, De Morgen en Dag Allemaal. Ook tijdens de vorige twee edities van deze powerlist, in 2011 en 2012, stond Van Thillo op nummer één.

.

.

Bericht: De Morgen

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.