19-12-14

Radio2:Eregalerij 2015!

Radio2:Eregalerij 2015!

.

Dani Klein, Roland Van Campenhout en Roland Verlooven worden opgenomen in De Eregalerij voor een leven vol muziek.

.

De drie artiesten worden op donderdag 5 februari 2015 officieel opgenomen in De Eregalerij tijdens een liveshow vanuit het Kursaal in Oostende.

.

Eregalerij 2015.jpg

.

De Eregalerij van Radio 2 en Sabam bekroont zowel tijdloze liedjes als artiesten. Welke liedjes dit jaar worden opgenomen in de lijst wordt op 5 februari bekendgemaakt tijdens de liveshow.

.

Die avond zullen ook Dani Klein, Roland Van Campenhout en Roland Verlooven (de man achter onder meer Willy Sommers) in de bloemetjes worden gezet voor een leven vol muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Adamo en Jimmy Frey. Bart Kaëll, The Scabs en Toots Thielemans.

.

jimmy_adamo.png

Vorig jaar....

.

DANI KLEIN

.

Muziek is een constante geweest in het leven van Dani Klein. Ze zingt voor het eerst op een podium in een musical over Jacques Brel, wordt de stem van heel wat reclameliedjes en later tourt ze als achtergrondzangeres bij onder andere Arbeid Adelt. Maar met Vaya Con Dios neemt ze eindelijk de stap om frontvrouw te worden.

.

daniklein.jpg

.

Het geïmproviseerde trio Dani Klein (zangeres), Willy Lambregt (aka Willy Willy, gitarist) en Dirk Schoufs (contrabassist) speelt in 1986 tijdens de opening van een Gentse kledingzaak. Hun unieke sound - een combinatie van oude Amerikaanse jukeboxhits met invloeden van Frans chanson en zigeunermuziek- is een revelatie in een muzieklandschap dat door synthesizers en elektro wordt geregeerd. Het trio wekt al snel de interesse van de platenmaatschappijen, en als hun allereerste single 'Just a friend of mine' direct een internationale hit wordt, begint een periode van eindeloos touren en vele televisieoptredens.

.

Als de band split, beslist Dani Klein om als soloartiest verder te gaan met Vaya Con Dios. Met succes. De diepe, wispelturige stem van Dani Klein blijft haar fans over heel Europa en de rest van de wereld bekoren. In oktober van 2014 zette de 61-jarige Danni Klein een punt achter Vaya con Dios met een schitterend concert in Vorst Nationaal. Voor haar ‘het juiste moment om afscheid te nemen’. Afscheid van Vaya con Dios, niet van de muziek. Haar opmerkelijk lange, internationale carrière en haar unieke stem zijn enkele van de vele redenen om Dani Klein op te nemen in  de Eregalerij.

.

ROLAND VAN CAMPENHOUT

.

In het begin jaren ’60 leert Roland Van Campenhout gitaar spelen en daar is hij sindsdien nooit mee gestopt. Hij maakt kennis met de blues, maar heeft zich daar in zijn lange carrière nooit toe beperkt. Country, kleinkunst, wereldmuziek, folk, rock, … hij kan het allemaal.

.

rolandvc.jpg

.

Roland ontpopt zich tot een rasechte liveartiest en tourt de wereld rond. In 1985 scoort hij met de langspeler “76cm per second” met daarop hits zoals “Fish on the hook” & “Cruising down on main street”. Hij deelt zijn talent ook graag met anderen en werkt samen met Arno, Neeka, Wannes Van de Velde, Jean Blaute, Paul Michiels, Mauro Pawlowski en Admiral Freebee. Met die laatsten neemt hij in 2013 het album ‘New Found Sacred Ground’ op. Deze grote, bebaarde gitaarvirtuoos, hoort zonder enige twijfel thuis in de Eregalerij.

.

Logo Radio 2 (bis).jpg

.

ROLAND VERLOOVEN

.

Wie het palmares van Roland Verlooven bekijkt, kan zich afvragen of er een Vlaamse artiest bestaat die níet met hem heeft samen gewerkt. Roland Verlooven is producer maar ook tekst-en muziekschrijver (onder de naam Armath) voor een indrukwekkend lange lijst artiesten.

.

roland_verlooven.jpg

.

Hij is ook de ontdekker van Willy Sommers, die hij op een kerstavond in 1970 leert kennen als Willy De Gieter. Roland schenkt hem de artiestennaam Sommers en ook de eerste hit van Willy is van zijn hand: “Het is weer morgen”. Roland Verlooven was een van de mensen achter Get Ready, en schreef - om de plaat van Bart Kaëll 'op te vullen' op een nacht nog rap het nummer 'De Marie-Louise'; Andere grote hits waar Roland Verlooven op een of andere manier de hand in had: "De zotte morgen' van Zjef Vanuytsel, “Olé, Olé, Olé (The name of the game), “Anne” van Clouseau, … De lijst is lang.

.

Roland Verlooven was al jarenlang een gekende en gerespecteerde naam in de muziekwereld en kon dus niet ontbreken in de Eregalerij.

.

Meer info en tickets bestellen kan via de website van Radio2

.

sabam_logo_600.jpg

.

Radio2

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.