25-12-14

Last Christmas is de populairste kersthit

Last Christmas is de populairste kersthit

.

Het intussen haast onvermijdelijke Last Christmas van Wham! is dit jaar opnieuw de populairste kersthit. Opvallend is verder dat er deze kerst twee verschillende uitvoeringen van Do they know it is Christmas? van Band Aid in de Winterse 50 staan.

.

kerst.png

.

De Winterse 50 biedt een overzicht van de populairste kerstplaatjes aller tijden. Dit jaar wordt de dertiende editie uitgezonden op diverse radiostations in de Lage Landen. Daarin staat Wham! voor de tiende maal op de hoogste plek. De valse noten die Mariah Carey onlangs wist te produceren tijdens een kerstconcert in New York hebben haar toch nog wat positiefs opgeleverd. Ze maakte namelijk een sprongetje van plek 4 naar 2.

.

Van de twee uitvoeringen van Do they know it is Christmas? staat de allereerste versie uit 1984 op nummer 3. De nieuwe van Band Aid 30 is op 43 de hoogste nieuwe binnenkomer. Je ziet dat mensen vooral stemmen op de klassiekers uit de tachtiger jaren. Het vertrouwde nostalgische geluid dat ze met de kerstdagen willen horen, aldus De Lange, initiatiefnemer van deze Winterse 50.

.

In de hitlijst staan verder onverwoestbare kersthits als White Christmas van Bing Cosby, Happy X-mas van John Lennon en Driving home for Christmas. Ook staan er nieuwere kerstplaten in van onder anderen Kelly Clarkson en Miss Montreal.

.

Dit jaar zijn er 120.000 stemmen uitgebracht door de luisteraars van meer dan 150 omroepen in Nederland en België. De eerste Winterse 50 was in 2002 te horen bij TV Enschede FM, waarna veel anderen aanhaakten.

.

.

Radio19 (NB Palladin)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.