26-12-14

Bekende stem promoot DAB in het VK

Bekende stem promoot DAB in het VK

.

De kerstperiode is er weer en dus gaan inwoners van het Verenigd Koninkrijk massaal kerstinkopen doen. Daarom is er een nieuwe campagne voor Digital Radio, zoals DAB in het Verenigd Koninkrijk gepromoot wordt, gestart. Dit keer is Suzi Perry, presentatrice van Formule 1 op de BBC, aangetrokken als stem.

.

UK.jpg

.

Omdat 40% van de DAB-ontvangers tussen oktober en eind december verkocht wordt en veelal als kerstcadeau gegeven worden, is eind november een nieuwe campagne gestart. Daarbij is de vaste pay-off If you love radio, go digital, tijdelijk vervangen door If you love radio, give digital. In de campagne wordt gewezen op de bedieningsgemak en het ruime aanbod aan radiostations via DAB. Ook wordt onder de aandacht gebracht dat er ook DAB-toestellen voor de auto zijn.

.

De spotjes voor Digital Radio zijn op een groot aantal zenders van de BBC en vrijwel alle commerciële stations die ook via DAB uitzenden te horen. Voor de radiostations die uitsluitend via DAB uitzenden is er een aparte spot gemaakt.

.

Voor de kerstcampagne heeft Digital Radio UK, verantwoordelijk voor de promotie van DAB, ook een nieuwe stem aangetrokken. De campagne is namelijk ingesproken door Suzi Perry. Deze naam zal in eerste instantie bij weinigen een belletje laten rinkelen, maar bij racefans is zij een stuk bekender. Perry is namelijk presentatrice van Formule 1 op de BBC.

.

Voordat Perry presentatrice van Formule 1 werd, was ze dertien jaar lang het gezicht van de MotoGP op de BBC. Ze is getrouwd met de Nederlandse zakenman Bastien Boosten.

.

Het aandeel van digitale radio groeit gestaag in het Verenigd Koninkrijk. In Londen, waar ruim zestig radiostations via DAB te ontvangen zijn, luistert nog maar 30% uitsluitend analoog.

.

Luister HIER naar de spot.

.

unnamed.jpg

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.