06-10-15

Hoor jij het verschil?

Hoor jij het verschil?

.

We weten allemaal dat MP3-files de kwaliteit van muziek beïnvloeden: niet in positieve zin. Maar hoe groot is nou eigenlijk het verschil tussen een muziekbestand van hoge kwaliteit en een MP3-bestand?

.

pure_radio.jpg

.

Al jaren bestaat er discussie over de kwaliteit van muziekbestanden. Onlangs kwam muzikant Neil Young met zijn muziekspeler, genaamd Pono, waarmee je kunt genieten van muziek in hoge kwaliteit. En daar bleek zeker behoefte aan te zijn, aangezien de Pono Music Player een van de populairste Kickstarter-projecten ooit is.

.

Maar hoe goed hoor je het verschil nu eigenlijk? De nieuwe streamingdienst Tidal laat je het testen. Zij zijn namelijk een van de eerste muziekdiensten die lossless audio aanbieden. Tidal komt met een simpele A/B test, die je laat kiezen tussen twee versies van vijf verschillende nummers. De vraag is natuurlijk: welke versie is van hoge kwaliteit?

.

Wanneer je moeite hebt om het verschil te horen, dan kan dat komen door een aantal dingen. Het kan zijn dat je gehoor niet optimaal is, maar het kan ook komen door de kwaliteit van je apparatuur. Benieuwd of jij het verschil hoort? Test het hier.

.

.

Bericht: Apparata.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.