11-12-14

VRT mag iedere dag staken!

VRT mag iedere dag staken!

.

Af en toe een stakingsdag met nonstop muziek: meer is er bij VRT-radio niet nodig om de waarderingscijfers de hoogte in te jagen. Een pure muziekzender is echter geen optie.

.

naamloos.jpg

.

Op sociale media regende het maandag 8 december complimenten voor de stakingsmuziek op de radionetten van de VRT. De nonstop muziek waar zowel Studio Brussel, MNM, Radio 1, Radio 2 en Klara noodgedwongen voor kozen, wordt duidelijk gesmaakt. Goedkope radio ook. Geen medewerkers, geen presentatoren, enkel een computer die de muziek kiest. En toch heeft een radiostation dat voor die aanpak kiest geen toekomst.
.

Bepaalde luisteraars vinden die non-stop muziek leuk omdat het uitzonderlijk is, klinkt het bij de VRT. Maar mochten we dat elke dag doen, dan raken diezelfde luisteraars dat ook heel snel beu. Ook Erwin Deckers ziet geen toekomst in de nonstop-aanpak. Deckers staat aan het hoofd van Medialaan, maar bepaalde in een vorig leven mee de koers van Donna en Q Music. Een goed radiostation is een compagnon en zorgt voor gezelschap. Door enkel muziek te draaien herleid je een zender tot een muziekdienst. Op die manier ga je volledig voorbij aan de sterkte van radio.
.

Bovendien vindt wie enkel muziek wil horen betere alternatieven bij streamingdiensten als Spotify en consorten. Een beetje zoekwerk levert een hoop diensten op die nonstop muziek combineren met nieuws en verkeersinfo. Deckers: Het zou zonde zijn om aan een dergelijke zender een radiofrequentie te verspillen. 
.

Nochtans zijn er voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Sky Radio in Nederland zette zich eind jaren 80 in de markt met nonstop muziek en schopte het op gegeven moment zelfs tot marktleider. Deckers: Het internet was nog geen concurrent, de muziekdiensten die we nu kennen bestonden nog niet en Sky Radio werd gelanceerd toen er bij de Nederlandse zenders wel erg veel gepraat werd. Het concept van Sky is nog vaak gekopieerd, maar nooit met hetzelfde succes. Bovendien is de zender nu niet meer het succesnummer van weleer. 
.

De conclusie? Non-stop muziek is leuk, zolang het maar niet te lang blijft duren.

.

.

Bericht: De Morgen

.

Radio19  (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.