16-12-14

Teveel bezoekers voor Radio Kootwijk

Teveel bezoekers voor Radio Kootwijk

.

Met extra inspanningen om het verkeer naar Radio Kootwijk te verminderen en minder bezoekers van de kortegolfzenders wil Staatsbosbeheer het aantal bezoekers verminderen. Ook worden er paden afgesloten en wordt de herontwikkeling van het 50kv-station van Radio Kootwijk voorlopig uitgesteld.

.

kootwijk.jpg

.

De maatregelen staan in het convenant dat Staatsbosbeheer wil sluiten met de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn. In ruil daarvoor gaat de werkgroep niet opnieuw naar de Raad van State om het nieuwe bestemmingsplan tegen te houden, maakte projectleider Jos Overman van Staatsbosbeheer onlangs bekend op een bijeenkomst in het dorp.
.

Eigenaar Staatsbosbeheer heeft verder lessen getrokken uit de verkeerschaos in het weekend van 25 en 26 oktober, toen duizenden belangstellenden op weg gingen naar het hoofdgebouw van het voormalige zenderpark. Dat was ter gelegenheid van zijn restauratie twee dagen gratis toegankelijk. Overman zegt dat er nooit meer dergelijke grote groepen naar Radio Kootwijk zullen komen.
.

Door snel professionele verkeersregelaars in te zetten en organisatoren van activiteiten die meer dan 150 voertuigen trekken pendelbussen in te laten schakelen, probeert Staatsbosbeheer nu al in te grijpen in de verkeersstromen naar het dorp. Later volgt betaald parkeren bij evenementen en een parkeerverbod in een groot deel van het dorp, met een ontheffing voor bewoners.
.

In het nieuwe bestemmingsplan stelt de gemeente voor elk van de gebouwen maximale aantallen bezoekers vast, inclusief aantal dagen dat het gebouw jaarlijks in gebruik mag zijn.

.

Bericht: De Stentor

.

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.