08-12-14

Wat is er vandaag op het VRT TV scherm?

Wat is er vandaag op het VRT TV scherm?

.

De directie en de vakbonden bij de VRT hadden eind vorige week een akkoord bereikt over de programmatie van de openbare omroep tijdens de eerste stakingsdag van de VRT van vandaag (maandag 8 december). De VRT gaat vandaag dus niet volledig op zwart, maar voorziet in een aangepaste programmatie met een aantal vervangprogramma’s. ‘Thuis’, ‘Blokken’ en ‘Dagelijkse kost’ zullen vandaag dus niet niet op het scherm prijken. Wat we dan wel te zien krijgen op Eén en Canvas en welke programma’s worden geschrapt of verplaatst, staat hieronder opgelijst.

.

vrt vakbondsactie.png

.

Om de Eén-kijkers toch een rijkelijke en aangename televisiedag te bezorgen, hebben ze bij de openbare omroep van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal oude series van onder het stof te halen. Zo zal onder meer ‘Kapitein Zeppos’ en ‘De Collega’s’ maandag te zien zijn op Eén.

.

Andere populaire series die maandag voor één keer nog eens hun comeback mogen maken op het scherm zijn ‘Buiten De Zone’, ‘Tomtesterom’ en ‘Flikken’. Naast deze series zal er ook een ingekorte nieuwsuitzending zijn om 13 uur. Daarna volgt er een bloemlezing van de beste fragmenten die de voorbije zestig jaar op de openbare omroep te zien waren.

.

Logo VRT.gif

.

De uitzending van ‘Dagelijkse kost’ schuift door de staking één dag op, daardoor zal er uitzonderlijk ook op zondag om tien na zes een uitzending van het programma te zien zijn. Hetzelfde geldt voor ‘Blokken’, ook dat schuift een dag op en wordt zondag 14 december om half zeven ingehaald. De uitzendingen van ‘Thuis’ schuiven eveneens één dag op. Daarom zal de op vrijdag voorziene aflevering zondag worden uitgezonden om 20 uur.‘Café Corsari’ en ‘Koppen Xl’ vallen weg.

.

Ook op Canvas zal er vandaag een aangepaste programmering zijn. In de lijn van wat er op niet-stakingsdagen bij Canvas aan de kijker wordt voorgeschoteld, wordt er gekozen voor een mix van film, docu en comedy.

.

De Standaard

.

Ook op de radio (de diverse netten) zijn er vervangprogramma's.

.

Al jaren zijn het op weekavonden de vaste waarden op Eén, maar vanavond moeten de fans van "Dagelijkse kost", "Blokken" en "Thuis" hun favoriete programma's voor een keer missen en dit wegens de staking bij de VRT. "Voor het eerst verschuiven we afleveringen in één blok naar een latere datum", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "Maar na zondag is de kijker weer klaar voor de nieuwe week."

.

vakbondsactie vrt.jpg

.

De afleveringen van "Dagelijkse kost", "Blokken" en "Thuis" van vanavond verschuiven naar morgenavond. Dat gaat deze week zo avond na avond door. De afleveringen van vrijdag worden komende zondag ingehaald.

.

"Voor het eerst verschuiven we afleveringen in één blok naar een latere datum", aldus Van Goethem. "In het verleden hebben we al eens met individuele programma's geschoven, bijvoorbeeld naar aanleiding van evenementen of onverwachte gebeurtenissen. Telkens hebben we de gemiste afleveringen binnen de week alsnog aangeboden. Ook nu doen we dat, maar dan met 3 programma's in één blok."

.

"Voor de verhaallijn van "Thuis" vormt dit geen probleem. Alle afleveringen schuiven gewoon een dagje op. De kans dat concrete verwijzingen naar bepaalde dagen van de week niet langer kloppen, is klein omdat personages het meestal over "gisteren" of "eerder deze week" hebben."

.

1032499930.jpg

.

In het verleden was "Familie" op VTM ook tijdens het weekend te zien. Kan een uitzending van "Thuis" op zondagavond een precedent voor een gelijkaardig zendschema vormen? Of blijft het bij een eenmalige noodmaatregel? "Veel conclusies trekken we niet", aldus Van Goethem. "Wij willen de kijker zondag in de eerste plaats een service aanbieden zodat zij of hij maandag probleemloos met alle programma's kan aanknopen."

Vakbondsactie VRT (TV) 8-12-2014.jpg

VRT 1.jpg

VRT 2.jpg

vakbondsactie vrt foto vrt.jpg

.

De Redactie.be

.

tijdsbalkje rood

12:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.